Marketing Digital per a Hotels: 6 Estratègies Imprescindibles

Es podria dir que qualsevol viatge comença a Internet. Avui en dia tots fem una cerca prèvia a la xarxa que ens permet decidir quina és la millor destinació i allotjament per l’escapada que estem organitzant. Aquestes consultes es basen en llocs interessants per visitar, activitats, bitllets d’avió i, per descomptat, els hotels. 

La reserva d’allotjament hoteler s’ha convertit en un procés online, i per això és essencial que qualsevol negoci del sector turístic tingui una bona presencia a Internet. Per a fomentar-la, existeixen una sèrie d’estratègies de marketing digital per a hotels que cada vegada són més fonamentals per al seu èxit.

Ja sigui un nou hotel que ha de llançar-se o un establiment hoteler que busca incrementar el nombre de reserves, volem ajudar-te a potenciar el creixement del teu negoci. Una presència online més forta només t’aportarà beneficis: millor visibilitat, més reserves i una imatge de marca potent.

A continuació, et donem 6 consells perquè el teu hotel compti amb una presència digital sòlida que t’ajudi a captar i fidelitzar el teu públic objectiu.

1. SEO, E-mail marketing i Social Media: presència digital

En el món de l’hoteleria és essencial comptar amb una pàgina web efectiva que mostri la millora cara del teu negoci. Aquesta ha de ser responsive, intuïtiva i amb un bon disseny per tal d’oferir la millor experiència a l’usuari. També és necessari aplicar una bona estratègia SEO per aparèixer en els primers resultats en els cercadors quan els potencials clients busquin un hotel amb les teves característiques.

L’e-mail marketing és un altre factor imprescindible a tenir en compte en l’estratègia de marketing de l’hotel. És una bona manera d’apropar-se al públic objectiu de forma directa i eficaç. Ajuda a comunicar ofertes, promocions i informació d’interès a clients existents i potencials. 

Estar present a xarxes socials també és essencial per mantenir una bona reputació online. Comptar amb perfils a les principals plataformes pot servir per donar-se a conèixer, captar possibles clients i comunicar-se amb la comunitat.

2. Associar-te amb negocis pròxims/brand alliances

Crear una experiència memorable és la millor manera de diferenciar-se d’altres hotels. Establir relacions i col·laboracions amb altres negocis de la zona et permetrà oferir promocions i activitats d’interès pel client i donarà un nou valor al teu servei. També podràs treure partit als avantatges i atractiu de la ubicació del teu negoci i arribar a nous públics.

3. Cuidar la reputació online

Les reviews i recomanacions online són essencials per atraure nous clients, ja que, actualment tothom revisa les valoracions a Google a l’hora de decidir-se per un hotel o altre.

Contestar tots els comentaris, compartir les crítiques positives i aprofitar el contingut per promocionar-te a les xarxes socials és una bona manera de consolidar la reputació online. Aprofita la veu dels teus clients: ells seran els millors ambaixadors de la teva marca si obtenen una experiència satisfactòria.

4. Marketing d’influencers

Instagram és una de les xarxes socials amb més creixement i en l’actualitat compta amb més de 1.270 milions d’usuaris actius. Treballar amb un influencer o personalitat online t’ajudarà a guanyar més visibilitat i  seguidors, i et permetrà transmetre informació d’interès a un públic més ample. A més, és una bona manera d’aconseguir contingut visual i generar confiança del públic envers el teu negoci. 

5. Crea i fes créixer el teu blog 

La creació d’un blog on es comparteixin continguts útils i rellevants pels viatgers és fonamental. Ajuda a fidelitzar clients, ja que fa créixer el valor de l’experiència del client amb el teu hotel i permet informar sobre els productes i serveis del negoci. 

És, a més, una manera d’augmentar i millorar la teva presència i posicionament online. El blog és una eina essencial per a guanyar tràfic de clients potencials i, en conseqüència, més reserves. A més, aportaràs un contingut fresc que t’ajudarà a obtenir una millor qualificació a Google i altres cercadors.

6. Crear contingut de qualitat: promou l’experiència, no només l’hotel.

Oferir un lloc on dormir no és suficient. S’ha de crear una experiència inoblidable per fidelitzar els clients i fer que tornin. Si els visitants són de fora la regió, oferir suggeriments i recomanacions d’activitats per fer a la zona ens acostarà als desitjos del públic, que se sentirà satisfet tant amb l’hotel com el viatge. 

Potser el teu hotel disposa de serveis exclusius com spa o gimnàs, un restaurant dirigit per un xef prestigiós, o realitza accions per conservar el medi ambient. Descobreix quins són els trets únics que representen el teu negoci i ofereix una experiència que cap hoste voldrà perdre’s. 

Aparèixer en les primeres posicions de Google, disposar d’una web efectiva que converteixi les visites en reserves i comptar amb una bona reputació ha de ser la teva prioritat.
T’ajudem a donar l’impuls online que el teu hotel es mereix?

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.