Què és el màrqueting experiencial?

Amb tanta oferta al mercat, pot ser difícil atraure l’atenció del públic al qual vols arribar com empresa. Per això, cada vegada més negocis recorren al màrqueting experiencial, que tracta de generar un impacte emocional en els clients mentre aquests interactuen amb una marca o producte. En comptes de transmetre missatges que les persones reben de manera passiva, aquest tipus de marketing les involucra amb l’objectiu de crear connexions i records memorables.

T’animes a crear experiències inoblidables per als teus clients? T’expliquem quins beneficis té el màrqueting experiencial per a una empresa i els diferents tipus de campanyes que es poden desenvolupar amb aquesta estratègia. Pren nota!

Quin és l’objectiu del marketing experiencial?

La principal finalitat del marketing d’experiències és provocar una impressió duradora i positiva en el client. Això es pot fer mitjançant esdeveniments en directe, llançaments de productes, un webinar o qualsevol experiència que permeti una interacció amb la marca. Els humans som emocionals, així que serà més fàcil convèncer-nos de comprar un producte si sentim una connexió.

Alguns dels avantatges de connectar amb el públic mitjançant experiències són:

  • Augmentar el coneixement de la marca
  • Impulsar un nou producte o servei
  • Millorar la lleialtat dels clients
  • Permet recopilar dades essencials sobre els clients
  • Involucrar a potencials clients

Com crear una campanya de màrqueting experiencial

No hi ha una fórmula concreta per a crear una estratègia de màrqueting d’experiències amb èxit, però com amb qualsevol altra campanya, és molt important definir els objectius, el target al que es vol destinar l’acció, calcular els costos i mesurar els resultats.

A banda de tot això, una campanya de marketing experiencial ha de potenciar la part artística i creativa. Recorda que volem que no ens oblidin! Pots aprofitar elements de la cultura pop, noves tecnologies, elements que convidin a participar físicament… I aquesta no té per què ser l’única forma d’interacció: fes ús del potencial de les xarxes per animar als clients a difondre l’esperiència. 

Tipus de campanyes de màrqueting experiencial

  • Demostració de producte. A través d’una exhibició de producte, l’empresa permet als clients que provin uns productes o serveis. Aquesta estratègia és molt útil si saps disposes d’un producte excel·lent, i és un dels mètodes més comuns de màrqueting experiencial.
  • Esdeveniments. Encara que no tot el màrqueting d’experiències ha d’estar vinculat a un esdeveniment, aquesta és una plataforma ideal per generar interacció directa i tangible entre client i producte.
  • Experiència immersiva. Utilitzar la realitat virtual és una molt bona manera de demostrar el funcionament del teu producte, submergint el client en una experiència a través de la qual pot conèixer tots els beneficis. 
  • Recorreguts. Algunes marques organitzen jornades de portes obertes o ofereixen tours per les seves instal·lacions on els clients poden veure el procés de fabricació de primera mà.
  • Tallers i classes magistrals. Ideals per mostrar a un grup de persones de forma pràctica com funciona un producte o servei. Permet als clients conèixer la marca de prop i sentir més connexió.

Com veus, el marketing experiencial consisteix a connectar amb el nostre públic a través de la seva participació de manera activa. Connectar amb el client de forma significativa i deixar en la seva ment un bon record pot ser molt poderós per a la marca, ja t’ajudarà a vendre els teus productes i serveis i a crear una relació de complicitat amb els consumidors. 

A Fast Digital t’oferim totes les eines per a millora la teva presència online amb una estratègia a mida. Posa’t en contacte amb nosaltres i fes créixer la teva empresa!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.