Segmentació d’audiència: arriba al públic adequat

Al món del màrqueting digital, una estratègia efectiva és aquella que arriba al públic adequat en el moment oportú. I per aconseguir-ho és crucial comprendre la importància de la segmentació d’audiència. La segmentació et permet dividir el teu públic objectiu en grups més petits i específics i, per tant, personalitzar els teus missatges i adaptar les estratègies per arribar a cada segment de manera més efectiva. En aquest article, explorarem l’art de la segmentació d’audiències i com el pots utilitzar per arribar al públic adequat.

Compren els diferents tipus de segmentació

Demogràfica: agrupar la teva audiència segons característiques com l’edat, el gènere, la ubicació geogràfica, el nivell d’ingressos, etc.

Psicogràfica: analitzar els trets de personalitat, valors, interessos i estils de vida de la teva audiència. Per exemple, si vens articles d’esports a l’aire lliure, pots adreçar-te als entusiastes del senderisme amb contingut i productes específics per a ells.

Conductual: classificar la teva audiència segons el seu comportament en línia, com ara els seus patrons de compra, interaccions en xarxes socials i preferències de navegació. Si tens una botiga en línia, pots utilitzar la segmentació conductual per dirigir els teus missatges a diferents grups basats en els comportaments de compra. Per exemple, pots crear segments com ara “Compradors freqüents”, “Compradors que van abandonar el carret de compra” i “Compradors que van comprar productes específics”.

Per al segment de “Compradors freqüents”, els pots enviar missatges d’agraïment i recompensar-los amb descomptes exclusius per fidelitzar-los.

Per als “Compradors que han abandonat el carret de compra”, opta per enviar-los recordatoris personalitzats i oferir-los un descompte especial per incentivar-los a completar la compra.

Als “Compradors que van comprar productes específics”, envia’ls recomanacions de productes relacionats o promocions especials en aquests productes en futures campanyes de màrqueting.

Realitza investigacions de mercat

Utilitza enquestes, entrevistes i anàlisi de dades per obtenir informació més profunda sobre la teva audiència i les seves necessitats.

Examina les dades demogràfiques i de comportament disponibles per comprendre millor qui són els teus clients ideals. Podries preguntar-los quin tipus de contingut desitgen veure al bloc o quins productes els agradaria que trobar a la teva botiga.

Defineix perfils de client

Un cop aplicada la segmentació d’audiència, crea perfils detallats dels diferents targets basats en la informació recopilada. Desenvolupa personatges ficticis que representin cada segment, incloent-hi les seves característiques demogràfiques, psicogràfiques i conductuals.

Pots utilitzar Google Analytics per conèixer l’edat mitjana dels teus visitants i les pàgines més visitades al teu lloc web.

Per exemple, si tens una agència de viatges, pots crear perfils de client com “L’aventurer audaç” per a aquells que busquen emocions fortes i “El viatger relaxat” per a aquells que busquen destins tranquils i platges boniques. Després, pots adaptar el teu contingut i ofertes per satisfer les necessitats de cada perfil.

Utilitza eines de segmentació

Aprofita les eines d’anàlisi i gestió de clients, com ara Google Analytics i CRM, per recopilar dades i segmentar la teva audiència de manera més eficient.

Fes servir plataformes de publicitat en línia que et permetin dirigir els teus missatges i anuncis a segments específics d’audiència.

Utilitza una plataforma de correu electrònic màrqueting que et permeti segmentar les llistes de subscriptors segons els seus interessos o comportaments anteriors. D’aquesta manera, pots enviar missatges personalitzats a cada segment d’audiència i augmentar la taxa d’obertura i clics.

Avalua i ajusta

Monitoritza constantment els resultats de les teves campanyes i avalua quins segments responen millor. Realitza ajustaments a la teva estratègia segons les dades recopilades per optimitzar els teus esforços de segmentació.

Com hem vist, la segmentació d’audiència és una eina poderosa en el màrqueting digital que et permet arribar al públic adequat amb el missatge correcte. A Fast Digital, entenem la importància de la segmentació per optimitzar les teves estratègies i maximitzar els resultats. T’ajudem?

Publicat el: 22 de juny de 2023Categories: Marketing Online

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.