L’embut de conversió: Atrau i fidelitza els teus clients

En l’era digital, els consumidors estan cada cop més informats i són més exigents. Abans de fer una compra, solen fer una investigació exhaustiva, comparar opcions i reflexionar sobre les seves decisions. Per tant, és poc probable que facin una compra en seva la primera visita a un lloc web. Per aconseguir que els usuaris avancin a través del procés de compra, les marques han de guiar-los de manera efectiva en cada etapa del recorregut. És aquí on entra en joc l’embut de conversió, una eina poderosa que permet a les marques comprendre el comportament del consumidor i oferir contingut rellevant i personalitzat en cada fase del recorregut. Així es poden detectar els punts de l’embut que cal millorar per optimitzar les conversions i obtenir el màxim ROI possible.

Les fases de l’embut de conversió

Coneixement de marca

La fase de coneixement de marca és crucial per atraure l’audiència i fer que s’involucri en la marca. En aquesta etapa, les accions de màrqueting s’enfoquen a atraure el públic objectiu perquè descobreixi la marca i visiti el lloc web. Per assolir-ho s’utilitzen diferents estratègies, des del posicionament SEO per obtenir trànsit orgànic, passant per la publicitat de pagament, fins a les campanyes a les xarxes socials.

L’objectiu del màrqueting és alimentar l’interès inicial, crear una bona experiència i guanyar la confiança de l’usuari. Tot i això, és important tenir en compte que no tots els usuaris que arriben a aquesta fase són potencials clients. Per tant, el següent pas és seleccionar amb cura les persones d’aquest grup que realment tenen potencial com a clients.

Consideració

En la fase de consideració, els usuaris han desenvolupat més interès per la marca i comencen a valorar la compra. És aquí on les marques han de proporcionar informació més personalitzada per guiar els usuaris cap a la conversió. Per aconseguir-ho, és essencial conèixer millor l’audiència.

En el cas d’un ecommerce, es pot generar interès en els productes o serveis mitjançant una pàgina web de qualitat, ofertes, promocions, descomptes especials i productes que satisfacin les necessitats del públic objectiu.

En el cas de serveis com agències de màrqueting o solucions B2B, l’estratègia de contingut és una eina efectiva per atraure i retenir clients potencials. Encara que aquests negocis requereixen més temps perquè el consumidor avanci al llarg de l’embut de vendes, una bona idea pot ser oferir contingut a canvi de dades de contacte, com ara descarregar un ebook gratuït després d’emplenar un formulari. Això permet afegir contactes a la base de dades i, posteriorment, fer lead nurturing per avançar a la següent etapa de l’embut de conversió.

Conversió

Ara els usuaris ja estan més a prop de fer una compra, per la qual cosa és important recórrer a estratègies més directes per incentivar la conversió. Algunes d’aquestes estratègies poden ser les proves de producte, demos, presentacions personalitzades o ofertes especials.

Per assegurar que els usuaris no se’n vagin sense comprar o reservar, suggerim:

Optimitza el teu landing page: Aquesta pàgina ha de ser atractiva visualment, tenir un bon copy i un CTA que cridi l’atenció.

Optimitza el teu check-out: És l’últim pas abans de la conversió, de manera que ha de ser fàcil i ràpid de completar. Reduir els formularis i afegir botons de pagament ràpid (Apple Pay, PayPal, etc.) pot millorar l’experiència d’usuari i augmentar la taxa de conversió.

Implementa una campanya de recuperació de carrets abandonats: Tot i que els usuaris hagin arribat fins aquí, molts poden abandonar la compra. Enviant correus electrònics de carretó abandonat pots recuperar la seva atenció i motivar-los a reconsiderar la seva decisió, per exemple, oferint un descompte o promoció especial.

Retenció

Moltes empreses s’enfoquen a aconseguir nous clients i obliden el més important: els clients actuals. No només estem davant d’una persona que representa el teu client ideal, sinó davant d’algú que ja t’ha comprat! Aquesta persona ja ha hagut de triar i t’ha triat a tu. El teu objectiu en aquesta fase és continuar sent present a la seva vida, amb la intensitat apropiada per no molestar i donar resposta a les seves necessitats, perquè, quan torni a tenir el mateix problema que el va portar a comprar-te, torni a triar-te a tu.

Per aconseguir això, és essencial establir una comunicació regular amb els teus clients, oferir promocions exclusives, sol·licitar els seus comentaris i suggeriments i, en general, assegurar-te que se sentin valorats i satisfets. Recorda, un client satisfet és un client fidel que es pot convertir en un ambaixador de la teva marca i atraure nous clients.

A Fast Digital creem estratègies de màrqueting que ajuden a atraure i fidelitzar clients.

 

Publicat el: 15 de maig de 2023Categories: Ecommerce, Marketing Online

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.