Les tendències del màrqueting digital que protagonitzaran el 2023

Ja estem començant el nou any, i amb això, els experts i les expertes del màrqueting digital ja han predit les noves eines i estratègies que apunten al futur d’aquest mercat. A l’era tecnològica la innovació és clau per poder continuar sent competitiu, per tant, cal estar al dia de les tendències del màrqueting digital que ens ofereix aquest 2023.

Continguts d’actualitat a les xarxes socials

Ja fa temps que les marques han començat a actuar com a creadors de contingut d’actualitat. Abans es pensava que al públic només li interessava informar-se sobre un tema concret, però estudis recents han demostrat que la difusió d’informació de valor té cada cop més popularitat. I això passa perquè la gent vol saber-ne més: ho vol tot des de diferents perspectives, de diferents fonts i des de múltiples punts de vista.

Per tant, aquesta estratègia es consolidarà aquest 2023 per enfortir la confiança dels clients. Si dones al teu públic alguna cosa nova cada vegada, podràs crear un vincle al llarg del temps a través d’informació fiable.

Optimització de la cerca per veu

La cerca per veu és la propera gran revolució del màrqueting digital. És una nova manera d’interactuar amb Internet, per tant, serà important que els professionals del sector es familiaritzin amb aquesta tecnologia com més aviat millor.

A més de la utilitat en telèfons i tauletes, la cerca per veu també es pot realitzar en altres dispositius i des de qualsevol lloc, inclosos cotxes, aeroports, restaurants i fins i tot a casa. Aquesta tendència no farà més que créixer perquè tots els estudis que analitzen els hàbits de consum digital per edats indiquen un augment del temps mitjà d’ús diari del mòbil a totes les edats.

Màrqueting de realitat augmentada i realitat virtual

Per estar al dia de les darreres tendències en màrqueting digital cal conèixer la realitat augmentada (RA) i la realitat virtual (RV), així com el Metavers. Aquests termes es refereixen a tecnologies que permeten als usuaris veure i interactuar amb un entorn virtual com si realment hi fossin.

La RA permet als usuaris veure objectes al seu voltant a través de la pantalla d’un telèfon intel·ligent o una tauleta, mentre que la RV situa les persones en un món de videojocs generat per ordinador. Tant una com l’altra es poden utilitzar amb finalitats de màrqueting; per exemple, si vols que el logotip de la teva marca aparegui a les tanques publicitàries de la ciutat.

Aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial

L’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial són claus per al futur del màrqueting digital. Ja s’han utilitzat en moltes aplicacions, com ara el reconeixement de veu i la tecnologia de reconeixement facial. En el futur, seran encara més importants a mesura que es tornin més sofisticades i complexes.

L’aprenentatge automàtic ja es fa servir en molts sectors, com els serveis financers, l’atenció sanitària i les vendes al detall, però també es pot fer servir per a l’anàlisi del comportament del client o la personalització de l’experiència.

Vídeos i imatges de 360 graus

Els vídeos de 360 graus són interactius i atractius. Creen una sensació de presència en un entorn virtual mitjançant l’ús de múltiples angles de càmera i pistes d’àudio per crear una experiència immersiva. Això fa possible que els espectadors se sentin part d’una cosa més gran.

Aquest tipus de vídeos, doncs, es poden utilitzar per a fins de màrqueting, com ara demostracions de productes o testimonis de clients, programes educatius, vídeos sobre moviments socials i, fins i tot, per a programes d’entreteniment.

Live Shopping o compra en directe

La transmissió en viu és una de les eines de màrqueting que generen més emoció. Es pot fer servir per crear contingut atractiu i que tingui un impacte durador, amb l’objectiu de vendre productes.

En el cas del Live Shopping, es tracta de xous emesos en directe i protagonitzats per influencers, en què aquests proven productes i els espectadors els poden adquirir en directe. És un veritable espectacle d’entreteniment i apunta a tendència per a aquest nou any.

Big Data i recollida de dades

Una altra cosa que s’espera de les empreses el 2023 és que siguin més proactives en la recopilació de dades, així com en l’emmagatzematge i l’anàlisi. La recopilació de Big Data és un procés mitjançant el qual les empreses reuneixen dades sobre els seus clients, i les analitzen per obtenir informació sobre com interactuen amb els seus productes o serveis.

Per tant, com més dades tingui l’equip de màrqueting sobre el client objectiu, millor podrà captar la seva atenció i oferir-li el que vulgui. En aquest sentit, el nou Google Analytics 4 apunta maneres.

El futur del màrqueting, doncs, sembla apassionant, i aquestes noves tendències us ajudaran a millorar la vostra estratègia de cara a aquest 2023. A més, recorda que no es tracta només d’afegir noves funcions o millorar l’experiència de l’usuari, sinó també de canviar la manera com les persones interactuen amb les marques a Internet.

A Fast Digital som experts en màrqueting online i t’ajudarem a millorar la teva presència a internet. Contacta amb nosaltres i explica’ns el que necessites, dissenyarem una estratègia a mida!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.