Posicionament SEO: checklist per treure’n el màxim partit

Un dels principals objectius de qualsevol negoci que es llança al món online és aparèixer entre els primers resultats dels motors de cerca. Hi ha una sèrie de factors que ens ajudaran a conseguir un posicionament SEO òptim, i així obtenir un gran nombre de visites que acabin en conversions. Aplicar correctament aquests requisits pot ser tot un repte, ja que són moltíssims i canvien sovint, però és una estratègia essencial per a la bona visibilitat de la teva web.

¿Què és SEO on page i SEO off page?

Existeixen dos tipus d’accions que es poden dur a terme per a posicionar la nostra pàgina: SEO on page i SEO off page. Són dues estratègies amb el mateix objectiu però un focus diferent.

El SEO on page són totes les optimitzacions que apliquem de manera interna a la nostra web per a millorar el seu posicionament als motors de cerca. Aquesta tècnica se centra en els aspectes interns de la pàgina web, perquè la indexació a Google i altres cercadors sigui més senzilla.

Pel que fa al SEO off page, aquest es refereix a un conjunt d’accions externes a la web per a guanyar rellevància i escalar posicions. A diferència de l’estratègia interna, el SEO off page no depèn completament de nosaltres, i l’aconseguirem construint una bona autoritat de cara a Google i altres cercadors. 

Factors clau per a millorar el posicionament web

Quan es tracta de posicionament SEO, hi ha molts factors interns i externs que cal tenir en compte i és difícil intentar abastar-los tots. Per facilitar aquesta tasca, presentem alguns dels factors SEO més importants que mereixen la teva atenció. Pren nota i aplica’ls, per tal de posicionar la teva web en les primeres posicions:

Contingut de qualitat

Un bon contingut és essencial per al SEO d’una pàgina web i, de fet, sovint es considera el factor més determinant. No hi ha millor manera d’atraure visites que amb textos rellevants, informatius i frescos. Es tracta de generar interès en el teu negoci i convertir-te en un referent en la teva temàtica.

Abans de generar continguts, haurem d’identificar les paraules clau o keywords per les quals ens volem posicionar. Aquestes han d’aparèixer a la nostra web de manera natural, evitant repeticions innecessàries que restin atractiu o sentit al text. Incloure la keyword principal al títol de la pàgina, l’URL i els encapçalaments són formes orgàniques de donar-li rellevància.

Arquitectura de la web

No hi ha experiència més frustrant per l’usuari d’una web que perdre’s mentre navega. Una arquitectura poc cuidada pot generar una mala impressió i fer que l’usuari abandoni la pàgina. Ens interessa que la navegació pel lloc web sigui intuïtiva i que les diferents pàgines estiguin correctament enllaçades.

L’estructura dels enllaços interns serà clau perquè els usuaris trobin el que busquen amb facilitat. Un menú principal senzill, pàgines accessibles en pocs clics (menys de 4) i un patró d’enllaços coherent són alguns dels factors que ens ajudaran.

Velocitat de càrrega 

A cap usuari li agrada trobar-se amb una pàgina que carrega lenta. Una llarga espera, de més de 3 segons, pot fer perdre tràfic i potencial de posicionament a la teva web. Assegura’t de mesurar el temps de càrrega, comptar amb un bon hosting (allotjament web), optimitzar les imatges i evitar un excés de redireccions. 

Seguretat de la pàgina

Una navegació segura és un dels atributs més importants per la teva pàgina web. El protocol HTTPS contribueix a garantir la seguretat de les dades dels clients amb sistemes d’encriptació. Això t’ajudarà a presentar-te com una web de confiança i, en conseqüència, milloraràs el teu posicionament SEO.

Usabilitat mòbil

Avui en dia, gran part de les visites que reben els llocs web són de dispositius mòbils. Per això, un dels factors SEO més crucials és garantir que la pàgina sigui compatible amb la navegació mòbil, tingui una càrrega ràpida i un disseny adaptatiu. Aquí hem de tenir en compte aspectes com el tamany de la lletra, la llegibilitat de les fonts, la facilitat d’ús dels menús i el control de les finestres emergents. 

La rellevància dels backlinks

Un dels factors clau per a escalar posicions en el rànquing són els backlinks, és a dir, enllaços entrants a la nostra pàgina procedents d’una web externa. Aquests han de ser rellevants perquè actuen com a referència del lloc web i serveixen per posicionar-lo. 

Al conjunt d’actuacions destindes a aconseguir backlinks de qualitat se l’anomena linkbuilding. Com més enllaços al nostre lloc web, més confiarà Google en la nostra pàgina i la posicionarà millor.

Optimitza el teu SEO per millorar el posicionament web

Com hem vist, hi ha tota mena factors que influeixen en el posicionament d’una web que requereixen una optimització i revisió constant. T’assegurem que treure partit a tots aquests requisits SEO tindrà conseqüències molt positives per a la teva presència online. 

A Fast Digital sabem que el posicionament SEO és una part integral de l’estratègia de màrqueting digital. Si vols que el teu negoci aparegui en les primeres posicions dels cercadors, posa’t en contacte amb la nostra agència especialitzada en màrqueting digital i farem créixer el teu negoci online. 

Publicat el: 26 de juliol de 2022Categories: Posicionament SEO, SEO

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.