5 beneficis del màrqueting B2B per a la teva empresa

El màrqueting B2B t’ajudarà a guanyar autoritat i leads qualificats

Quan es parla d’estratègies màrqueting digital, se sol pensar en el consumidor final com a destinatari d’aquest tipus d’accions. Però no sempre és així. Hi ha vegades –moltes, de fet- en les quals el receptor no és una persona.

És una empresa, com la teva o com la nostra. I, saps què? En aquests casos, apostar per un bon disseny web, un bon posicionament o una estratègia de continguts i d’email màrqueting eficaç és igual d’important. O fins i tot més. Només és necessari fixar-se en els beneficis d’una campanya de màrqueting B2B per a adonar-se d’això.

1. Millora de la imatge de marca

Que els clients de les empreses B2B siguin diferents als de les companyies B2C no significa que no comparteixin certes similituds. Els primers, igual que els segons, realitzen cerques per Internet abans de posar-se en contacte amb l’empresa subministradora. I, en tots dos casos, el web és decisiu per a fer el pas.

Segons un estudi elaborat per Derek Halpern de Social Triggers, el 94% dels usuaris rebutja o desconfia d’un web per la seva aparença.

Comptar amb una pàgina d’empresa funcional, de disseny atractiu i que tingui en compte conceptes com la usabilitat o la rapidesa de càrrega no només és clau perquè els teus clients potencials es quedin en ella. Sens dubte, també ho és perquè guardin un bon concepte de la teva marca. 

El 94% dels usuaris rebutja o desconfia d’un web per la seva aparença

2. Major visibilitat

És igual el nombre d’anys de vida i d’experiència que tingui la teva empresa. En una societat digitalitzada com l’actual, si no estàs a Internet no existeixes. Almenys, per als clients que encara no tenen la sort de conèixer els teus productes i serveis.

Comptar amb presència online és imprescindible per a augmentar visibilitat i obrir-te a nous mercats. I, per a fer-ho de forma exitosa, és necessari una estratègia de màrqueting B2B que tingui en compte aspectes com el posicionament SEO, la publicitat online o el màrqueting de continguts.

A més d’escalar posicions a Google, aconseguiràs que el teu Buyer Persona et trobi sense esforç. La raó? Seràs a aquelles xarxes socials, pàgines webs i plataformes de networking que ell freqüenta.

3. 3. Estalvi de despeses

Una de les majors diferències –i, és clar, avantatges- entre el màrqueting offline i l’online és aquesta: amb menors recursos, es poden obtenir millors resultats.

Perquè us feu una idea de la reducció de despeses que suposa el màrqueting B2B, una dada: el 40% de les empreses que ha implementat estratègies de màrqueting digital al seu negoci reconeix haver estalviat.

Les empreses B2B amb blogs generen un 67% més de leads que aquelles que no en tenen

4. 4. Augment dels contactes i leads

Sabies que, segons un estudi elaborat per Hubspot, les empreses B2B amb blogs generen 67% més de leads que aquelles que no els tenen?

Oferir contingut rellevant i de qualitat és una de les millors formes d’atreure el teu Buyer Persona al teu web, augmentar el número de leads i, amb això, les probabilitats de compra. Però no és l’única. Estar present en aquelles xarxes socials i plataformes que freqüenti el teu client potencial t’ajudarà a guanyar visibilitat i a augmentar la teva cartera de contactes.

Tant per a aconseguir un objectiu com l’altre, disposar d’una estratègia de màrqueting B2B és fonamental.

5. Increment de vendes i d’ingressos

A més dels clients, una de les majors diferències entre les empreses BCB i B2C és el procés de venda. En el cas del sector industrial, és molt més lent i meditat. Una cosa normal si tenim en compte que el volum i la quantia de les transaccions comercials és molt major.

Per aquest motiu no només sigui important ampliar la base de dades de la teva empresa, sinó també convertir aquests contactes en clients i retenir a aquells que t’han comprat alguna vegada. Per a fer-ho, el màrqueting B2B és essencial. Eines com l’email màrqueting et permeten segmentar i oferir-li contingut i propostes adaptades a les seves necessitats en poc temps, amb el seu consentiment i, molt important, amb un retorn de la inversió molt alt.

Segons un estudi realitzat per eMarketer, aquesta tècnica té un ROI de 122%. És a dir, més de quatre vegades més que altres formats de màrqueting examinats, incloses les xarxes socials, el correu directe i la cerca de pagament.

Fast Digital WS, agència de màrqueting online a Barcelona i Girona, creem estratègies de màrqueting B2B efectives per a la teva empresa. Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.