Màrqueting Visual: estratègies per al teu negoci

Si busques maneres d’enfortir la teva marca al món digital i tenir un major impacte en la teva audiència, és el moment de crear una estratègia de màrqueting visual potent. Avui en dia, els usuaris d’Internet consumeixen majoritàriament contingut visual, que inclou imatges, vídeos, gràfics i altres elements multimèdia que permeten transmetre un missatge de forma atractiva.

Aquesta estratègia és una eina molt potent que et pot aportar bons resultats si la saps utilitzar. T’expliquem tots els seus secrets i com aplicar-la al teu negoci.

Elements del Màrqueting Visual

Es pot definir el màrqueting visual com l’acció d’incorporar imatges, vídeos, infografies i altres continguts per a comunicar-se amb un públic objectiu i fer més visible una marca. Són elements que es complementen amb el text per facilitar la transmissió de missatges. Invertir en aquest tipus d’estratègies de màrqueting és molt recomanable si vols interactuar millor amb l’audiència. Aquests són els punts principals:

  • Imatges. En màrqueting digital, el contingut visual és essència. Es fa servir per mostrar l’aspecte d’un producte o marca i les seves característiques.
  • Vídeos. Són l’element més adequat per comunicar idees més complexes, mostrar el funcionament d’un producte o detallar un nou projecte.
  • Infografies. Adequades per a transmetre dades, números i altre tipus d’informació de manera comprensible, que a més pot ser compartida en diferents mitjans.
  • GIFs. Un dels elements claus de les xarxes socials, les imatges en moviment a partir de fotogrames inclouen el factor de l’humor i criden l’atenció dels usuaris.
  • Mems. Aprofitar aquests elements virals que fan referència a la cultura pop és una bona manera d’interactuar amb els usuaris de xarxes d’una manera més informal i divertida.
  • Presentacions. Com les infografies, unes diapositives poden ajudar-te a comunicar un missatge de forma més clara en el to de la teva marca.

¿Per què és important el Màrqueting Visual?

Els humans processem molt més ràpidament una imatge que un text. Quan es tracta de cridar l’atenció d’un potencial client, és essencial triar una imatge o element visual atractiu. No només generaràs més tràfic a la teva web, també augmentaràs les conversions i milloraràs el posicionament de la marca. Amb un contingut visual consistent també incrementaràs la lleialtat dels clients gràcies a la sensació de familiaritat del teu disseny únic.

Consells per a la teva estratègia 

Utilitza contingut atractiu i de qualitat

L’objectiu és transmetre el teu missatge amb èxit, així que utilitza elements de qualitat, que siguin fàcils de veure i d’interpretar. Dissenys creatius, colors agradables o cridaners, una lletra atractiva i llegible… Tingues en compte a quin públic et dirigeixes i quins valors vols transmetre a través d’aquests elements.

· Explica una història i sigues consistent

Aprofita les eines visuals per explicar la història de la teva marca o el teu negoci. Es tracta de fer destacar la teva identitat per distingir-te dels competidors. Un logotip i una estètica consistents ajudaran a fer conèixer la teva marca, generar confiança i construir una audiència.

· Tingues en compte l’ús mòbil

A l’hora de crear contingut, has de pensar com es veurà en un telèfon mòbil, que és on la majoria de consumidors el visualitzaran. Sigui una història d’Instagram o un vídeo a TikTok, el més recomanable és crear contingut específic per a cada xarxa o mitjà.

· Escull bé el teu públic

Els GIFs i mems no funcionen per a totes les audiències. El contingut creat per al teu públic objectiu funcionarà molt millor que un contingut genèric, dirigit a tots els públics. Aprofita les dades d’anteriors campanyes per identificar els elements que atrauran l’atenció dels teus usuaris.

Comença a promocionar la teva marca

Com veus, el Màrqueting Visual és una part integral de la teva estratègia de màrqueting digital. Ja siguis una petita o gran empresa, les imatges atractives t’ajudaran a impulsar el tràfic web i aconseguir més conversions. Experimenta, treballa amb professionals i inverteix en contingut de qualitat per a maximitzar els resultats.

A Fast Digital som experts en màrqueting online i t’ajudarem a millorar la teva presència a internet. Contacta amb nosaltres i explica’ns el que necessites, dissenyarem una estratègia a mida!

Publicat el: 24 d'octubre de 2022Categories: Marketing Online, Producció de vídeo i fotografia

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.