Per què tenir en compte Snapchat en màrqueting digital

Ni Pinterest, ni Instagram. La xarxa social que està de moda és Snapchat, una aplicació de missatgeria d’origen nord-americà i que, només en cinc anys, ha passat de ser una completa desconeguda a comptar amb més de 100 milions d’usuaris actius al dia. I què la fa tan especial? Bàsicament, la immediatesa i la fugacitat de les seves publicacions. I és que tots els textos, fotografies i vídeos que es comparteixen en aquesta plataforma s’autodestrueixen al cap dels 10 segons. Una característica que, juntament amb les possibilitats d’edició que ofereixen els seus missatges -es pot escriure i pintar damunt de la imatge, agregar filtres i localitzacions, música…- i a la brevetat dels seus textos –només 30 caracters-, l’ha convertit en la predilecta dels millenials nord-americans. També, d’empreses com McDonald’s, Taco Bell, Red Bull, MTV i un llarg etcètera que, vist l’abast de Snapchat i les seves possibilitats comunicatives i publicitàries, no han dubtat a introduir aquesta xarxa social en la seva estratègia de màrqueting digital.

I ara us preguntareu: de quines possibilitats comunicatives i publicitàries estem parlant? Quines accions de màrqueting online podem realitzar en Snapchat i, sobretot, com es tradueixen en major engagement, fidelització, posicionament o vendes per a la nostra empresa? Us mostrarem les principals.

  • Anticipar productes i novetats: una estupenda forma de captar l’atenció dels clients i, per tant, de generar expectativa al voltant de la nostra marca és utilitzar aquesta plataforma per mostrar les nostres últimes novetats. Aquí parlaríem de publicar imatges o vídeos de productes que encara no s’han llançat al mercat, però també d’informar sobre promocions o vendes flash que no apareixen a la web o a d’altres xarxes socials.
  • Transmissió d’esdeveniments en directe: desfilades, presentacions, gal·les, festes… Qualsevol esdeveniment és susceptible de ser pujat al Stories de Snapchat, una opció que permet agrupar els vídeos i fotografies del dia en forma d’història i que romanguin online 24 hores.
  • Creació de descomptes i ofertes: per la seva curta vida, els snaps són perfectes per llançar cupons, codis o ofertes efímeres. Podem, per exemple, demanar als usuaris de la xarxa que comparteixin una fotografia o vídeo en el qual estiguin consumint algun dels nostres productes i premiar-los amb un cupó descompte que hauran de canviar en el punt de venda. Amb aquesta estratègia de màrqueting digital no només fidelitzem als nostres seguidors, sinó que també els convertim en prescriptors de la nostra marca.
  • Relació amb els clients: una altra de les particularitats de Snapchat pel que fa a xarxes socials com Twitter és que les interaccions entre empresa i seguidors són privades. Una característica que ens permet resoldre dubtes de clients, oferir informació personalitzada… Un servei d’atenció al client en tota regla.
  • Humanització de la marca: Com són els nostres empleats? Quin ambient es respira a les nostres oficines? Mitjançant la publicació d’imatges i vídeos de la nostra empresa i treballadors, no solament humanitzem la nostra marca, sinó que també oferim contingut únic i exclusiu als nostres seguidors.

 

Publicat el: 29 de març de 2016Categories: Gestió de xarxes socials, Marketing Online, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.