Storytelling: què és i quins beneficis t’aportarà

Tots nosaltres ens sentim atrets per una bona història. De fet, els nostres cervells estan programats per a recordar aquelles que més ens impacten. Aquesta regla s’aplica també al món digital, on cada vegada més especialistes de màrqueting fan ús de l’storytelling, una eina molt poderosa a l’hora de vendre un producte o servei. 

Utilitzar una història per connectar amb el client i humanitzar la marca és una de les decisions més intel·ligents que pots adoptar en la teva estratègia digital. Es tracta d’apel·lar a les emocions per atreure’l, fer que s’identifiqui amb els teus valors i generar fidelitat perquè torni.

Què és l’storytelling?

En l’àmbit del màrqueting, storytelling significa comunicar un missatge a través d’una història. Aquest missatge no ha de ser només fàcil d’entendre, sinó també inspirador per al potencial client. L’objectiu és arribar al teu públic objectiu, convidar-lo a l’acció i construir una relació de confiança que vagi més enllà de la compra o contractació del servei. 

Un storytelling potent pot ser decisiu per una marca, ja que ajudarà a donar visibilitat i diferenciar-la de la competència, alhora que ajuda a transformar les visites úniques en consumidors lleials.

Com crear un bon storytelling

Alguns dels components que fan una bona història són:

  • Personatges amb qui el client s’identifica, que serveixen com a exemple i conviden a provar el producte o servei
  • Un llenguatge i to adequats al públic objectiu
  • Un argument on apareix un repte que cal superar 
  • La resolució i superació de l’obstacle, gràcies al producte o servei

El més important és que el missatge sigui autèntic i arribi a l’audiència sense complicacions. Assegura’t d’incloure un call to action (CTA) perquè el potencial client tingui clar com actuar després d’escoltar o veure la història, ja sigui comprant el producte, contractant el servei, subscrivint-se…

També has de decidir quin format utilitzaràs per a transmetre la narrativa. ¿Serà un missatge escrit, de veu o un vídeo pensat per a compartir a les xares socials? El format digital i les plataformes actuals permeten combinacions de tota mena per compartir la teva història.

Els beneficis de l’storytelling per la teva marca

1. Trasmet l’essència de la marca

Utilitzar l’storytelling és una de les millors maneres de destacar la personalitat del teu negoci i distingir-te dels competidors. Com amb les persones, són el caràcter i les característiques d’una marca els que motiven a un client a interactuar amb aquesta de manera recurrent. 

2. Humanitza el teu negoci

Explicar una història amb la qual el client s’identifica contribueix a establir una relació més significativa i de confiança. A la teva audiència li agrada saber que hi ha persones darrere de la plataforma utilitzada per vendre e producte o negoci. Traslladar amb èxit aquest factor humà del negoci servirà per enganxar al teu públic, que se sentirà més a prop de tu i voldrà tornar a relacionar-se amb tu.

3. Fa que et recordin

Segur que encara recordes una marca o campanya en particular que et va produir impacte fa anys. Amb tota probabilitat, darrere d’aquesta s’amagava una gran història. Transmetre un missatge interessant, atractiu i nou et diferenciarà de la resta i farà que parlin de tu. Qui sap? Potser ara no necessiten el teu producte, però quan ho facin en un futur serà la teva marca la primera en la que pensin. 

4. T’assegura que tornaran

Una de les millors notícies per a un negoci és quan el client ha quedat satisfet vol tornar a gaudir dels teus serveis. Una bona manera d’aconseguir fidelitat és a través de l’storytelling, que permet anar enfortint una marca fins a arribar a convertir-la en la preferida del públic.

Per què prioritzar l’storytelling?

Un storytelling captivador et farà arribar al teu públic ideal i convertir l’atracció inicial en acció. Si no saps per on començar, a Fast Digital WS tenim totes les eines per a crear la millor narrativa per a la teva marca. 

Posa’t en contacte amb la nostra agència de màrqueting digital, presenta’ns el teu producte o servei i t’ajudarem en tot el que necessites. Confia en nosaltres per trobar la teva història!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.