Publicitat programàtica, una forma disruptiva d’anunciar-se

Actualment, les tecnologies avancen constantment i de manera ininterrompuda. Aquesta evolució s’ha traslladat també en el món del màrqueting digital i ha comportat el desenvolupament de nous tipus d’anuncis. En aquest context, ha aparegut la publicitat programàtica basada en el Big Data, caracteritzada per la compra d’audiència en comptes de la d’espais publicitaris.

Però, ben bé, què és la publicitat programàtica i com funciona?

Es tracta d’un sistema basat en algoritmes. Aquests permeten detectar coincidències entre les dades que proporcionen les marques sobre el seu públic objectiu i els espais publicitaris disponibles en diferents mitjans en un moment concret. En resum, és un sistema semi automàtic on es compren els espais publicitaris a través de subhastes en temps real

Així doncs, la Publicitat programàtica o model de compravenda de publicitat en temps real es diferencia de la publicitat tradicional pel fet d’arribar exactament al públic que interessa en el moment que interessa.

I quins avantatges ofereix?

A part del factor disruptiu intrínsec en la innovació, la publicitat programàtica aporta els següents beneficis: 

  1. Automatització: Gràcies a la publicitat programàtica, el mitjà que ofereix l’espai publicitari no és l’encarregat de les converses per a la seva distribució, sinó que es connecta a una plataforma SSP on els recursos són administrats de manera automàtica.
  2. Lliure mercat: Pel que fa a la compra programàtica, el mercat s’obre permetent que qualsevol mitjà pugui comprar i vendre espais publicitaris tenint en compte les preferències dels anunciants. A més, anunciants i mitjans de tot el món poden distribuir les seves campanyes i accedir-hi sense limitacions geogràfiques.
  3. Preu ajustat al mercat: A diferència d’abans, quan era el mitjà qui fixava els preus, els anunciants liciten exclusivament per la compra d’una impressió. Això garanteix que el preu pagat s’ajusti a la demanda de mercat.
  4. Possibilitat de segmentació: En aquestes campanyes és possible realitzar una segmentació diferent, sigui de manera geogràfica o demogràfica, per contingut a través de webs o social media, o per audiències, les quals són generades gràcies a la informació que hem recopilat prèviament a la plataforma. També per dispositiu, companyia telefònica o sistema operatiu.
  5. Permet una personalització molt més ajustada. Amb la publicitat programàtica podem crear diferents versions d’un mateix anunci que responguin a diferents característiques dels usuaris, aconseguint així  la màxima personalització. De fet, un exemple d’èxit és el cas de la revista “The Economist” la qual va segmentar l’audiència en diferents àrees (finançament, política, tecnologia, justícia social, etc.) i va enviar anuncis adaptats a cada audiència d’acord amb les seves preferències. Aquesta estratègia va aportar més de 9.500 subscriptors nous i un ROI de la campanya de 10:1, entre d’altres.
  6. Evita els errors humans. Els sistemes de publicitat programàtica són capaços de gestionar una gran quantitat de dades d’anunciants i usuaris pràcticament en temps real per a prendre la decisió més encertada en cada moment, maximitzant l’eficàcia i reduint els errors humans. 

En conclusió, actualment el món del màrqueting digital viu una evolució constant a causa dels canvis en la comunicació i l’avenç de les noves tecnologies. Ja fa anys que es parla de transformació digital, entenent aquest procés com un repte per a totes les empreses i agències de màrqueting.

Des de Fast Digital, agència de màrqueting a Girona i Barcelona, veiem aquest concepte com una possibilitat que ens permet anar més enllà. Adaptar-se als canvis actuals implica tenir una visió estratègica i facilitar la col·laboració interna de les organitzacions, millorant així la relació amb el client i incrementant els beneficis a través d’eines innovadores.

Publicat el: 29 de desembre de 2021Categories: Email Marketing, Marketing Online, Posicionament SEO, Publicitat online SEM, SEM, SEO, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.