L’hiperfocus en el client, la tendència estrella del màrqueting digital

En un mercat saturat per la informació i l’oferta de productes i serveis, ens trobem amb un client cada cop més exigent. És més, en l’era digital multidireccional actual, el consumidor disposa d’infinites opcions, fet que obliga les empreses a entendre les necessitats particulars de cada client per tal d’adaptar els seus productes/serveis. Així mateix, ens trobem davant un públic que reclama l’automatització dels processos com també la immediatesa i la personalització. 

Què podem fer davant de tanta competència i de tants requisits per a diferenciar-nos i destacar? 

Doncs en això consisteix l’hiperfocus en el client, en aprofitar la tecnologia amb l’objectiu de millorar les experiències humanes, personalitzar les accions de màrqueting i vendes i d’aquesta manera, aconseguir la confiança i fidelització dels clients. 

I, concretament, què és l’hiperfocus?

L’hiperfocus s’explica com una acció de màrqueting estratègica centrada en el client. Busca un augment de beneficis aportant un valor afegit al comprador.  Aquesta estratègia es du a terme gràcies al conjunt de mitjans, softwares i sistemes creats per a proporcionar una major atenció, sensibilitat i empatia envers els anhels dels consumidors. Totes aquestes plataformes es coneixen amb el nom d’aplicacions CRM o Customer Relationship Management que, juntament amb el Data driven (una estratègia basada en l’anàlisi de la informació extreta del Big Data que busca aconseguir insights valuosos) s’encarreguen d’emmagatzemar informació dels clients. 

I quin paper tenen aquests softwares en el nostre pla de màrqueting?

Bé, gràcies a les plataformes CRM podem disposar de tota mena d’informació dels clients. És més, no només podem conèixer noms, adreces, telèfons i e-mails, sinó que també ens aporta informació sobre les interaccions amb la companyia, les activitats d’interès, etc. Tot aquest coneixement és útil per entendre com els compradors fan ús de la informació i, per tant, com l’entitat ha d’administrar les vendes, dur a terme la planificació del màrqueting, gestionar l’atenció al client i els punts de contacte. 

Amb tot plegat, un sistema CRM rastreja i administra els coneixements sobre els consumidors, connecta els equips en un sol dispositiu, capta de manera intel·ligent les interaccions, simplifica i automatitza les tasques per aconseguir leads efectius, i proporciona insights i recomanacions instantànies, entre d’altres. 

Així doncs, es pot entendre el motiu pel qual el CRM és tendència, atès que aconsegueix integrar diferents àrees d’una empresa, proporciona informació centralitzada a temps real, automatitza activitats (ex. registre de clients), ofereix una visió àmplia del negoci i augmenta la productivitat. En resum, facilita la presa de decisions estratègiques enfocades en el client.

Des de Fast Digital creiem que davant d’un món canviat, les empreses han d’adaptar-se a aquestes novetats per tal d’encaixar i subsistir. En aquest context, és fonamental fer ús de les noves estratègies de màrqueting digital per destacar en el mercat i posicionar-se en la ment dels clients, mitjançant eines com les plataformes CRM.

FAST DIGITAL
Publicat el: 26 de novembre de 2021Categories: Google, Marketing Online, Posicionament SEO

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.