Per què fer Vídeo Màrqueting

Seduir i viralitzar, alguns dels beneficis del contingut audiovisual al màrqueting digital

Una imatge val més que mil paraules. I, si aquesta es presenta en format vídeo, es duplica el seu valor. Ho vam veure amb l’aparició del cinema i amb la seva capacitat de sorprendre i concentrar a milers de persones davant d’una pantalla. També, amb la invenció la televisió i el seu poder per desbancar a mitjans de comunicació com la ràdio o la premsa escrita, fins a aquest moment els reis dels mass media. I, avui, més de 100 anys després que els germans Lumière projectessin la seva primera pel·lícula, amb plataformes com Youtube i la seva força per mobilitzar visites i shares a la seva al voltant. Només hem de donar un cop d’ull a les xifres que barreja IAB Spain en el seu Estudi Anual de TV Connectada i Vídeo Online per adonar-se del poder d’aquest tipus de format a la xarxa. Segons aquest informe, el 90% dels internautes espanyols és consumidor de vídeos per Internet, sent Youtube l’aplicació que més cibers utilitzen per veure sèries, videoclips o tutorials.

Amb percentatges com aquests, no és estrany que les marques hagin caigut rendides als encants del vídeo i hagin decidit incloure-ho a la seva estratègia de màrqueting digital. Però, encara que suculentes, les visites no són l’única avantatge que ofereix el contingut audiovisual. Hi ha més. Us ho expliquem.

  • Els vídeos agraden, cada vegada més. Un total de 100 milions de persones consumeixen vídeos diàriament a Internet. I no només això, la majoria veuen els vídeos que les marques a les quals segueixen pugen a la xarxa i molts (un 45%), després de fer-ho, visita la seva web per ampliar el contingut.

El 45% dels internautes visiten el web d’una marca després d’haver vist un vídeo seu

  • Els vídeos es comparteixen. No només es veuen, a més generen “Likes” i, molt important, es comparteixen. De fet, el contingut audiovisual és el que més possibilitats té de convertir-se en viral a la xarxa. Fer-ho, això sí, no és fàcil. És necessari conèixer a la perfecció a la teva audiència, saber quins són els seus gustos i, sobretot, què els emociona fins al punt d’aconseguir que vulguin donar a conèixer un vídeo, compartir-ho amb les seves amistats. Sense una bona estratègia de màrqueting, que un contingut sigui viral és més difícil.
  • Els vídeos es recorden i milloren l’engagement. Serà per la música, pel moviment de la càmera, per la història que expliquen, per allò que evoquen… La veritat és que els vídeos tenen la facultat de quedar-se gravats en la memòria de la persona que el veu amb major facilitat que una fotografia o un text. Però, vigileu, ho fan per bé i per a mal. De la nostra estratègia de màrqueting digital i la seva aplicació al format vídeo dependrà que el record que generem sigui positiu.
  • Els vídeos posicionen. Sí, el vídeo màrqueting també ens fa a avançar llocs a cercadors com Google. I és que un vídeo no només genera “Likes” i “Shares”, també redirigeix al nostre web i augmenta els temps de navegació a la nostra pàgina. Dades que computa el cercador per excel·lència i que ens ajuda a escalar posicions al rànquing.

Millora el posicionament i afavoreix l’engagement

  • Els vídeos no són cars. Amb aplicacions com Periscope, SnapChat o Facebook Live, fer un vídeo i compartir-ho amb la nostra comunitat és molt més fàcil i, per què no dir-ho, barat. No es tracta de fer una gran producció. Simplement de pensar en el nostre públic objectiu i pensar en aquells continguts que puguin connectar amb ells. En comptes de publicar un post sobre com maquillar-te per a una boda, per què no compartir un vídeo on mostris el pas a pas? Els teus seguidors ho agrairan.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.