Si no estàs present a Google Maps, no existeixes

Escala posicions a Google Maps i augmenta la teva reputació

Segur que més d’una vegada has estat en aquesta situació: són les 10:00, tens gana i busques desesperadament un coffee bakery on esmorzar. Treus el mòbil i fas la teva cerca: restaurant al barri vell. A la part superior de la pantalla, s’obre el plànol de Google Maps i una llista d’establiments es desplega al seu interior. Segurament, hi ha molts més. Però, per a tu, només existeixen aquests. Bé, per a tu i per a la resta. Perquè, avui dia, si no apareixes en aquesta aplicació, no existeixes.

El que abans era un plus per als negocis, ara s’ha convertit en clau per a la continuïtat de moltes empreses. I és que disposar d’una plataforma des d’on gestionar productes i serveis ha marcat la diferència entre aquelles pimes que s’han vist obligades a paralitzar la seva activitat comercial i aquelles que han pogut continuar-la malgrat una situació adversa.

Tanmateix, malgrat que el 84% dels usuaris de Google utilitzen Google Maps, són molts els negocis que romanen aliens a aquesta aplicació. No tenen web, no tenen un perfil creat en aquesta plataforma i, com a conseqüència, no tenen visibilitat.

Aquest és el teu cas? Estar present a Google Maps i treballar el teu posicionament en aquesta aplicació té molts beneficis.

1. Augmentar la teva visibilitat

Una de les primeres conseqüències de crear un perfil de la teva empresa a Google Maps és aquesta: ser visible. I és que, com hem explicat, si no estàs present en aquest cercador, no existeixes. Per contra, si apareixes, Google ho tindrà en compte i et recompensarà amb una major visibilitat.

Per a obrir un perfil a Google Maps, només has de registrar el teu negoci a Google My Business i fer-ho tenint en compte aspectes com les paraules clau amb les quals et vols posicionar, les imatges que acompanyaran el text, la qualitat del contingut… Després que el cercador revisi la veracitat de les teves dades, la teva empresa apareixerà en aquesta aplicació. A partir de llavors, seràs tu qui hagi de treballar el seu posicionament.

Per aconseguir-ho, serà clau augmentar les ressenyes positives que els clients facin sobre el teu negoci. També, les publicacions que comparteixes a Google My Business. I és que, encara que molt pocs ho saben, aquesta aplicació és una plataforma perfecta per a informar sobre productes i serveis, per a anunciar novetats i esdeveniments o per a compartir ofertes. Els teus clients potencials t’ho agrairan i la teva comunitat creixerà.

Google Maps pot millorar la teva reputació online

2. Millora la teva reputació

Amb el món online passa com amb l’offline, la posició que ocupes i la imatge que projectes ajuden a millorar la teva reputació o a empitjorar-la. Depèn de tu.

Per això, és important cuidar tant la quantitat com la qualitat de les opinions que comparteixen els teus clients. Fer-ho, a més de generar confiança en els usuaris, t’ajudarà a escalar posicions en aquesta aplicació.

Així, com més i millor parlin de tu, major possibilitat tindràs d’ocupar els primers llocs de Google Maps. Si vols incrementar les teves ressenyes, a més de cuidar els teus productes i serveis, hauràs d’enllaçar les teves xarxes socials a la teva geolocalització i animar als teus clients a compartir la seva opinió.

3. Genera confiança

Aquest punt està molt relacionat amb l’anterior i és igual d’important per al teu negoci. I és que els consumidors valorem les opinions d’altres consumidors a l’hora de comprar un producte o servei. D’aquesta manera, com més ressenyes positives tingui una empresa en Google Maps, més confiança generarà en els nostres clients potencials i més possibilitats tindrem de rebre la seva visita.

Un altre aspecte que augmenta l’engagement amb el nostre públic objectiu és que donem resposta a les seves consultes i comentaris i que publiquem fotografies del nostre negoci. Com diu el refrany, una imatge val més que mil paraules.

Els comentaris positius a Google Maps generen confiança

4. Escala posicions

Sens dubte, un dels majors beneficis de cuidar la teva presència a Google Maps és que, en fer-ho, millorarà el teu posicionament a Google. I al revés. Són plataformes del mateix grup empresarial i es retroalimenten.

Així treballar el SEO local, potenciar el link building a llocs web d’autoritat o incloure el teu negoci a un directori d’empreses locals no només farà que escalis posicions a Google Maps; també a Google.

5. Incrementa les teves vendes

Encara que resulti obvi, no volem acabar aquest article sense fer esment a un dels aspectes més positius d’aparèixer en les primeres posicions de Google Maps: les vendes.

Si ets visible, estàs ben posicionat i comptes amb reconeixement, les teves possibilitats d’atreure clients es multipliquen. Les estrelles de Google Maps són com a imants per als teus clients potencials. Atreu-los al teu negoci i, sobretot, dóna’ls motius perquè parlin bé de tu. De res serveix que ocupis el primer lloc a Google Maps si els teus productes i serveis no estan a l’altura del teu posicionament.

Fast Digital WS, agència de màrqueting online a Barcelona i Girona, som Google Partners i especialistes en Google Maps. Contacta’ns!

Publicat el: 7 de juliol de 2021Categories: Google, Posicionament SEOTags: , , , ,

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.