Enamora als teus clients amb l’Inbound Marketing

L’Inbound Marketing és una potent arma per augmentar vendes i fidelitzar

No importa la qualitat del teu producte: si la forma de donar-ho a conèixer i d’interaccionar amb el teu client potencial és la incorrecta, només aconseguiràs espantar-lo i perdre’l. Els usuaris volen sentir-se importants, que tinguin en compte els seus gustos i els seus interessos, que els donin contingut de valor i que ho facin en el moment que ho necessiten. Per això, l’Inbound Marketing és una eina clau per al teu negoci. Perquè, a diferència del màrqueting tradicional, no basa la seva estratègia en tècniques intrusives. El que cerca és enamorar al client potencial i, per a fer-ho, se centra a conèixer-lo, atreure’l i acompanyar-lo en les diferents etapes per les quals passa el procés de compra.

I és que no és el mateix una persona que no coneix el teu producte o servei que una altra que ja ha sentit parlar-ne. Tampoc, un usuari que es troba a l’etapa de coneixement a un altre que es troba a la de decisió. Per a cadascun, és necessari unes estratègies diferents i l’Inbound Marketing les aborda totes amb un propòsit: atreure, interactuar i enamorar el teu client final.

Atreure

Si vols que el teu client potencial compri els teus productes o serveis, t’ha de conèixer. I, perquè això passi, no val qualsevol tècnica. Has d’atreure’l amb contingut que sigui del seu interès i fer-ho quan més ho necessita: en el moment en què està buscant aquesta informació a Internet. Ni abans ni després.

Existeixen diferents canals i formes per a fer-ho:

1. Blog

Sabies que les empreses que compten amb un blog corporatiu augmenten en un 97% els enllaços entrants? Mantenir actualitzat el teu blog i fer-ho amb contingut de valor és una de les millors formes d’atreure clients potencials al teu web.

Són diverses les raons. La primera, com hem vist, és que multipliques el nombre de visites a la teva ecommerce: cada post que puges al teu blog és una entrada en Google i, per tant, una possibilitat que et trobin. La segona és que, si utilitzes el blog per a publicar articles d’interès per al teu client potencial, no només augmentes els clics al teu web. També, les visites qualificades.

2. Vídeos

Si el contingut escrit té adeptes, l’audiovisual encara més. De fet, incloure vídeos a la Home del teu web millora en un 20% la taxa de conversió de la teva pàgina. Crea’ls tenint en compte el teu client potencial i atreu-lo al teu web.

Les empreses que tenen un blog corporatiu augmenten en un 97% els enllaços entrants

3. Xarxes socials

Avui dia pràcticament qualsevol empresa té un compte a Facebook, Instagram o Twitter. Malgrat això, quants l’utilitzen per a conèixer al seu client potencial i atreure’l al seu web? Una de les màximes de l’Inbound Marketing és oferir contingut de qualitat. I no només això: fer-ho de tal forma que generi curiositat i que convidi a ser consumit i compartit.

Les xarxes socials són clau a l'Inbound Marketing

4. Anuncis

Els anuncis són una excel•lent forma de donar a conèixer a la teva marca i augmentar el reconeixement entre el teu públic objectiu. Per a fer-ho, serà imprescindible conèixer als teus clients potencials i les keywords que utilitzaran a les seves cerques.

Vols la nostra opinió?

SI, PER SUPOSAT!

Fem un anàlisi inicial de la teva marca totalment gratuït

Interactuar

Un dels principals errors de les empreses –i, per tant, motiu de fracàs- és que, una vegada han atret prospectes al web, no saben com convertir aquestes visites en leads (usuaris que faciliten les seves dades mitjançant formularis, trucades o emails) i, posteriorment, en clients.

Per a aconseguir que comprin els teus productes i serveis, no n’hi ha prou amb incloure el botó “Afegir a carret” al teu web. Has de conèixer-los, interactuar amb ells. I en aquesta etapa, com en les anteriors, el contingut torna a ser el rei. Només oferint-los informació de valor, et facilitaran les seves dades de contacte. I, únicament coneixent-los, podràs personalitzar el teu missatge i materialitzar la venda.

També, posant en pràctica una sèrie d’accions i eines que diferencien a l’Inbound Marketing del màrqueting tradicional i que tenen com a objectiu conduir-los a la compra sense forçar-los. Aquestes són algunes.

1. Call to Action (CTA) o crida a l’acció

Es tracta de botons que pots incloure a la Home del teu web al final d’un article del teu blog i amb els quals convides a l’usuari a realitzar una acció determinada. Per exemple, “Descàrrega la guia gratuïta sobre Inbound Marketing” o “Accedeix a la webinar gratuïta sobre Inbound Marketing”.

2. Landing Pages

Es tracta de pàgines a les quals el visitant aterra després de fer clic en un CTA concret. En elles s’ofereix informació sobre la guia, webinar, llibre o un altre tipus de contingut al qual tindrà accés l’usuari una vegada hagi emplenat el formulari.

L’Inbound Marketing té com a objectiu enamorar al teu client potencial

3. Formularis

Tenen com a objectiu recopilar informació sobre el visitant. Deuen ser prou extensos per a permetre’t conèixer-lo, però no massa llargs perquè desisteixi d’oferir les seves dades i marxi del web.

El lead scoring, una eina d'Inbound Marketing

4. Lead nurturing i lead scoring

Malgrat que tots els contactes recopilats són leads, no tots estan en la mateixa fase de compra. Alguns necessitaran més temps i informació per a adquirir aquest producte o servei, uns altres estaran pràcticament decidits a fer-lo i uns altres estaran disposats a tancar la compra.

Gràcies a tècniques d’automatització de màrqueting com el lead nurturing i lead scoring, podràs diferenciar entre uns i uns altres i establir accions concretes per a cadascun d’ells en funció de la fase de compra en la qual es trobin.

Gràcies a tècniques d’automatització de màrqueting com el lead nurturing i lead scoring, podràs diferenciar entre uns i uns altres i establir accions concretes per a cadascun d’ells en funció de la fase de compra en la qual es trobin.

Amb la primera d’aquestes tècniques, la del lead nurturing, nodriràs al lead de contingut del seu interès i li acompanyaràs durant tot el procés de compra. Amb la segona, la del lead scoring, classificaràs cada lead en funció del grau de proximitat al teu client potencial i avaluaràs en quina part del procés de compra es troba. Només així podràs elaborar campanyes específiques i efectives.

6. Email Marketing

A l’Inbound Marketing, l’Email Marketing juga un paper clau. Ens permet interactuar amb el client potencial i informar-lo, educar-lo i acompanyar-lo durant les fases de compra. Només en el moment oportú, li enviarem una oferta comercial perquè adquireixi un producte o servei.

7. Workflow o flux de treball

Es tracta d’una sèrie d’accions de màrqueting automatitzat que es posen en marxa en funció de les característiques del lead i de les seves interaccions amb la web. Són la base del lead nurturing i lead scoring i per a portar-les a la pràctica és necessari comptar amb plataformes d’Inbound Marketing com HubSpot.

Inbound Marketing - FasesEnamorar

A diferència del que passa amb el màrqueting tradicional, el treball no acaba quan es materialitza la venda. L’Inbound Marketing té com a objectiu que el client compri, és clar, però també guanyar la seva confiança i que es converteixi en prescriptor de la marca.

Per a fer-ho, utilitzarem les següents eines:

L’Inbound Marketing vol que el client es converteixi en prescriptor de la marca

1. Xarxes socials

Són una excel•lent plataforma per a compartir contingut de qualitat als nostres clients i per a mantenir-los al dia dels nostres productes i serveis. També per a interactuar amb ells en temps real.

2. Email Marketing i Màrqueting d’automatització

Utilitzarem aquestes eines per a compartir contingut d’utilitat per als nostres clients: guies, vídeos, llibres… Informació que els ajudi a aconseguir les seves metes i que ens permeti fidelitzar. També, per a presentar-los nous productes o serveis. Que els clients hagin comprat una vegada no significa que no ho puguin fer-ho més.

3. Call to Action intel·ligents

Com els Call to Action (CTA) normals, són botons que busquen cridar a una acció concreta, però ho faran tenint en compte les característiques del visitant. D’aquesta forma, en funció de la informació que disposem d’aquest usuari o del seu dispositiu (país, idioma, tipus de dispositiu…), el missatge del CTA serà diferent.

Fast Digital WS, agència de màrqueting online a Barcelona i Girona, som especialistes en Inbound Marketing i partners Hubspot. Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.