9 claus per millorar el ROI online de la teva empresa

Amb una bona estratègia de marketing online s’aconseguirà millorar el ROI -o Retorn de la Inversió –

Encara que sembli fàcil de fer i que qualsevol persona estigui capacitada per fer-ho, la veritat és que vendre a Internet no és una tasca fàcil. Poques són les empreses que tenen un producte exclusiu i buscat per molts usuaris. Si hi ha molta demanda i ets l’únic que tens l’oferta, tens molt de guanyat.

Tot i això, hi ha factors que se’t poden estar escapant. Perquè, què passa si el teu producte el vol molta gent però ningú el troba? A Internet no només cal estar-hi, sinó que també t’hi han de trobar.

Al món del màrqueting -sigui online o offline- són molts els punts que hem de tenir en compte quan creem una estratègia. Però, per saber si està funcionant, és important analitzar i controlar les vies que fem servir i valorar els resultats que s’estan obtenint.

Conèixer el públic, fer un bon ús de les xarxes socials i invertir en SEO i SEM ajuden a millorar el ROI online d’una empresa

A continuació et detallem alguns dels factors que tenim en compte a la nostra agència de marketing online per la creació d’estratègies i que posteriorment ens ajuden a mesurar el ROI -o Retorn de la Inversió-.

1. Establir objetius

objetivos marketing online

Un dels primers passos que donem -si no el primer de tots- és marcar uns objectius. Com passa amb qualsevol gestió empresarial, és primordial saber cap on anar i on arribar. Marcar una estratègia sense objectius és anar a cegues.

Quan es tenen clars els objectius des del principi, si es produeixen canvis en l’estratègia, serà més ràpid i senzill trobar solucions a aquests problemes.

2. Conèixer el target

Un dels objectius dels que parlàvem anteriorment és a qui es vol arribar. Abans de posar en marxa qualsevol estratègia de marketing cal saber a qui està destinat el producte o servei que s’ofereix.

Les grans marques tenen molt clar aquest concepte i, per això, dediquen les seves campanyes a un target concret. Així, no és igual l’anunci de televisió d’una beguda alcohòlica que la d’un producte per a nadons. Les situacions de cada un d’ells estan dirigides a sectors diferents de la societat i així ho reben els espectadors.

3. Continguts de qualitat

Al món del marketing online tenim una dita: el contingut és el rei. I és que crear contingut en webs, xarxes socials i altres canals ajuda a donar visibilitat i mantenir el teu negoci al dia.

Però per aconseguir-ho no val qualsevol tipus contingut, sinó que haurà de ser contingut de qualitat. I quan parlem de qualitat ens referim a contingut propi i original. Aquell que només es trobi al teu web o perfils i que s’identifica amb la teva marca.

Com millor sigui el contingut, més visites de qualitat a la teva pàgina web. I, per tant, major índex de conversió.

4. Ser fidel a l’storytelling

L’storytelling és aquella història que ha de crear una marca perquè arribi al consumidor i l’identifiqui ràpidament. Les grans marques són conscients de la importància d’explicar una història. I és que aquesta tècnica és una de les més efectives, sempre que segueixi uns paràmetres.

Pensa en Estrella Damm i les seves campanyes estiuenques. El 2009 va crear el seu primer anunci a Formentera i des de llavors ha estat fidel a les històries d’estiu idíl·liques amb el ‘mediterràniament’ com a bandera.

5. Les xarxes socials

Les xarxes socials són les màximes aliades de les marques per obtenir visibilitat. Avui en dia, perquè et coneguin, no n’hi ha prou amb tenir un pàgina web. La presència de les marques a les xarxes socials s’ha convertit en un factor imprescindible per arribar al públic.

És important saber que cadascuna d’elles té una afluència d’usuaris diferent i funcions diverses. Així, seguint el punt número 2 d’aquest article, només coneixent al teu públic sabràs quina xarxa social és més adequada per promoure la teva marca o producte.

6. Comunicació online amb el consumidor

Una comunicació fluïda amb el consumidor és un dels punts claus en marketing -tant online com offline-. L’avantatge d’Internet és que pots estar en contacte de manera constant amb el teu client, encara que estigui a l’altra punta del món!

Comunicant-te amb el teu target aconseguiràs conèixer-lo millor. Saber què necessita i què li agrada t’ajudarà a arribar millor fins a ell. A més, aquesta comunicació humanitza a les marques, el que també ajuda a apropar-te al teu públic objectiu.

7. SEO i SEM

D’una banda, el SEO -Search Engine Optimization- és l’encarregat de posicionar una pàgina web en els resultats dels motors de cerca. Un web amb un bon SEO aconseguirà posicionar-se  als primers resultats de cerca. Com més aviat aparegui una pàgina web, més visites obtindrà i més es donarà a conèixer.

D’altra banda, el SEM -Search Engine Marketing- és conegut al món del màrqueting online com el conjunt de campanyes publicitàries que es duen a terme a Internet. Els anuncis de Google AdWords o les campanyes display són algunes d’aquestes campanyes.

El temps de càrrega i la facilitat de navegació en una pàgina web són claus per convertir les visites en clients

8. Usabilitat

Com millor sigui la teva pàgina web, millor serà l’experiència dels usuaris en ella. Un temps de càrrega ràpid i una navegació senzilla són dos components que ajudaran al consumidor a tenir una bona experiència en el teu negoci online.

En aquest punt no hem d’oblidar que el web sigui responsive. Un web responsive és aquell  que s’adapta adequadament a qualsevol dispositiu. El telèfon mòbil és el més utilitzat en la connexió a Internet, així que una adaptació responsive és bàsica per la usabilitat del web.

9. Anàlisi web

Finalment, la millor manera de saber si s’estan complint els objectius marcats i quin és el ROI de cada opció és analitzar la pàgina web. Amb una anàlisi constant aconseguirem saber com estan funcionant les estratègies, quins punts s’han de reforçar i quins necessiten canvis o millores.

No serveix de res dissenyar una estratègia i marcar-se uns objectius si no es comprova la seva evolució.

Fent un bon ús de tots aquests factors i controlant-los, es pot mesurar el ROI i comprovar que les estratègies estan funcionant. O, per contra, establir els canvis necessaris per a millorar-la. Amb l’ajuda d’una agència de màrqueting especialitzada podràs millorar la teva presència online i aconseguir el millor Retorn de la Inversió.

En les estratègies de la nostra agencia de marketing online mesurem el ROI per comprovar els resultats que s’estan obtenint. Vols augmentar el volum de vendes del teu negoci online? Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.