La importància del màrqueting social per a la teva marca

A banda de vendre un producte o un servei, les empreses tenen el poder de promoure canvis positius en el conjunt de la societat. Això s’aconsegueix gràcies al màrqueting social, una estratègia molt potent a través de la qual es vol aconseguir una millora de la societat a llarg termini.

Què s’entén per marketing social? Com pots aplicar-lo a la teva empresa? Quins beneficis té aquesta estratègia? Et donem totes les respostes y els consells que necessites per a posar-lo en pràctica en les teves campanyes.

¿Què és el màrqueting social

Podem definir el marketing social com l’acció de promoure uns comportaments beneficiosos per al conjunt de la societat mitjançant les eines habituals del marketing.

A través d’aquesta estratègia es busca donar visibilitat a certs problemes socials, i a la vegada instar als usuaris a contribuir amb accions per a solucionar-los. Sovint, les campanyes de marketing social també tracten de prevenir comportaments perjudicials. Un exemple pot ser una companyia de cotxes que vol conscienciar sobre els perills al volant, o una campanya destinada a promoure patrons d’alimentació saludables.

Beneficis del màrqueting social

La principal característica del marketing social és que està enfocat en el bé comú i, com a tal, implica un comportament altruista per part de les empreses. Es tracta de generar un canvi social que sigui positiu per a tots, i no que beneficiï directament a la marca. Algunes de les causes més comunes per les que s’utilitza el marketing social són:

  • Canvi climàtic
  • Problemes mediambientals
  • Pobresa
  • Desigualtats socioeconòmiques
  • Salut pública
  • Protecció dels animals
  • Discriminació

A banda dels beneficis evidents per a la societat, el marketing social és una bona manera de transmetre els valors de la teva empresa, demostrant la teva responsabilitat social i l’interès en el benestar dels consumidors, que prefereixen adquirir productes o serveis que vinguin d’empreses ètiques.

Com implementar el marketing social a la teva empresa

Abans de tot, cal tenir clar quines són les accions que no es consideren màrqueting social. Qualsevol estratègia enfocada en generar vendes, aconseguir més ingressos o promocionar un producte es considera marketing comercial, ja que el benefici principal és per a l’empresa.

Aquests són  els passos que has de seguir si vols implementar el marketing social de manera efectiva a la teva empresa:

  1. Identifica el problema que vols abordar

Abans de començar a preparar qualsevol campanya de marketing social, cal que identifiquis quin és el problema social que vols abordar. Informa’t sobre totes les seves causes socials, econòmiques i polítiques per a poder definir les accions. 

  1. Investiga la teva audiència

És imprescindible que coneguis el teu públic objectiu per saber com actuar. Es tracta d’arribar al major nombre de persones, però segmentar la població ajudarà que les campanyes siguin més efectives. 

  1. Estableix una finalitat

Quina solució estàs buscant? Què vols assolir amb la teva campanya? Vols informar o educar? Els propòsits que defineixis seran claus per al desenvolupament de la campanya.

  1. Defineix bé les accions 

Tenint en compte els recursos disponibles i objectius de la campanya, és el moment de posar-se en marxa. Decideix quins canals utilitzaràs per transmetre el missatge, si comptaràs amb altres empreses, com implicaràs als teus treballadors…

  1. Fes servir imatges i eslògans convincents

Una imatge val més que mil paraules, i en el cas del marketing social, pot ser l’element més potent de la teva campanya. Intenta transmetre emocions que sorprenguin o inclús incomodin el públic, i així incitin a actuar. Encara millor si van acompanyades d’un eslògan atractiu i memorable que convidi a l’acció.

A Fast Digital ajudem a les empreses a definir tota mena d’estratègies de marketing. Explica’ns la teva causa, i compta amb nosaltres per implementar una estratègia de màrqueting social que millori la societat.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.