Velocitat web, imprescindible pel posicionament online

El 53% dels usuaris abandonen un web si triga més de 3 segons en carregar

La velocitat de càrrega d’un web és un factor imprescindible si volem aconseguir que el nostre portal tingui el millor posicionament online. D’aquesta manera aconseguirem que aparegui en els primers resultats de cerca a Google i millorarem la reputació online de l’empresa.

Primerament has de saber que Google denomina a la velocitat de càrrega web com Web Performance Optimitzation (WPO). Per tenir un bon WPO serà necessari realitzar una anàlisi constant de la nostra web i proposar canvis que ajudin a reduir la seva velocitat de càrrega.

El temps de càrrega de les pàgines en mòbils és el que menys agrada al 46% dels usuaris

Google ha comprovat que el temps màxim que espera un usuari que carregui una pàgina web són 3 segons. Si la teva triga més, perds visitants per segon. Un estudi realitzat per aquesta companyia mostra les següents dades sobre la velocitat web als mòbils:

velocidad-web-tiempo

  • Si el teu web triga més de 3 segons en carregar-se, el 53% de les visites l’abandonaran.
  • Una de cada dues persones s’espera que un web carregui en 2 segons.
  • El 46% dels usuaris afirmen que el que menys els agrada de navegar per Internet des d’un dispositiu mòbil és el temps de càrrega de les pàgines.

Així, totes les pàgines que carreguin en menys de 2 segons tindran un bon WPO, mentre que les que triguin més de 3 han d’optimitzar la velocitat web. Tenint en compte aquestes dades, s’han de valorar els elements i factors que alenteixen la velocitat web.

A continuació t’enumerem els factors principals que tenen un impacte directe en la velocitat de càrrega de la pàgina web:

1. Content Delivery Network (CDN)

Una CDN (en català, Xarxa de Distribució de Contingut) és un conjunt de servidors en diferents punts d’una xarxa que contenen còpies locals de continguts com vídeos, imatges, música, documents, etc. Aquests estan emmagatzemats en altres servidors allunyats geogràficament perquè puguin ser servits de manera més eficient.

D’aquesta manera, tenir un CDN permetrà estalviar ample de banda, millorant la velocitat web de la nostra pàgina.

2. El hosting o allotjament

El hosting és aquell servidor que contractem per emmagatzemar els arxius i documents als quals podrem accedir amb connexió a Internet.

El tipus d’allotjament del nostre web serà un factor clau per a la seva velocitat de càrrega. Els servidors barats alenteixen la nostra velocitat web, ja que estan compartits amb altres usuaris i generen un alt consum de recursos de l’allotjament.

3. Optimizació de les imatges

El color, format, mida i la compressió de les imatges són claus en la velocitat web. Si es pugen a la xarxa tenint en compte tots aquests factors, aconseguirem estalviar dades innecessàries que faran la velocitat de càrrega de la nostra pàgina molt més lenta.

Si no has tingut en compte aquests factors, analitza constantment el web i elimina els continguts de grans dimensions. Una manera d’aconseguir optimitzar les imatges és amb l’ús de CSS sprites. El que aconsegueixen aquests atributs és agrupar un conjunt d’imatges en una sola per tal de reduir el nombre d’arxius al servidor. Tot i així, aquestes es podran ser tractades de manera independent.

4. Minimiza recursos

Eliminar bytes innecessaris -com espais addicionals d’un text, salts de línia o sagnies- ajudarà a optimitzar la WOP de la teva pàgina. A més, la minimització de codis HTML, CSS i JavaScript acceleren la velocitat de descàrrega.

El posicionament online és un dels punts més importants a tenir en compte en el Màrqueting Digital. Són molts els factors que fan que una pàgina estigui en els primers resultats de cerca

Una de les eines que pots utilitzar per comprovar la velocitat de càrrega del teu web és Pingdom Tools. Amb ella podràs veure si la teva pàgina carrega en menys de 2 segons o, al contrari, necessites optimitzar-la.

A Fast Digital WS som especialistes en Marketing Online i coneixem tots els elements que fan que una empresa despunti a Internet. La velocitat web de la teva pàgina carrega en més de 3 segons? Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.