Per què utilitzar influencers en marketing online

Els influencers, aquells usuaris que no es poden deixar escapar en una campanya de màrqueting digital

Les campanyes de màrqueting online estan plenes de factors que les ajudaran a ser més o menys eficaces. Per obtenir els majors beneficis possibles, haurem de tenir en compte múltiples vies i treballar-les al màxim. Però, per promocionar a les xarxes socials un producte, servei o marca, hi ha un component clau que no es pot deixar escapar: els influencers.

Avui en dia tothom sap què és un influencer. Però, per si s’ha colat algun despistat, t’ho expliquem:

Què és un influencer?

Un influencer és aquella persona que influencia a la resta, en aquest cas a les xarxes socials. Els seus seguidors i altres usuaris se centren en ell per prendre decisions de moda, receptes, estils de vida…

Però no qualsevol influencer serveix per a la nostra campanya de màrqueting digital. És important valorar certs factors quan has de triar un. T’ho expliquem en 3 tips:

1. Interacció dels seguidors. Per sobre del nombre de seguidors hi ha la interacció que l’influencer tingui en els seus posts. La quantitat de likes, comentaris i comparticions defineix el seu nivell d’influència.

2. Volum de seguidors. Fins fa poc temps, aquest era el factor més important. Ara, això ha canviat i són les interaccions les que determinen la influència -com hem descrit en el punt anterior-. Tot i així, el nombre de seguidors també és un factor important a tenir en compte.

3. L’estilo de l’influencer. Hi ha molts tipus d’influencer i cada un d’ells defensa un estil de vida diferent. Has de seleccionar els que millor s’ajustin els teus productes i serveis. Només d’aquesta manera aconseguiràs arribar al teu públic objectiu.

L’influencer adequat pel teu producte et permetrà arribar a clients potencials que no podries assolir per altres vies

Beneficis que aporten els influencers en marketing online

  • Credibilitat a la marca. Des de sempre, per a un client és més fiable l’opinió d’un altre client que la de la marca. Hem de veure la funció de l’influencer com la d’un client que recomana el nostre producte. D’aquesta manera li aporta credibilitat.
  • Rellevància del producto. De la mateixa manera que la figura de l’influencer aporta credibilitat a la marca i el producte, també li dóna rellevància i visibilitat. Gràcies a ell podrem arribar a clients en potència que no podríem assolir per altres vies.
  • Generen engagement. Com a conseqüència dels dos punts anteriors, una campanya continuada amb influencers aconseguirà crear engagement de la resta d’usuaris amb la marca. Tot i això, per aconseguir aquest punt també serà necessària una feina òptima del Community Manager de l’empresa.

Així, si has de llançar un producte o servei, si inaugures una nova marca o organitzes un esdeveniment, no deixis escapar la figura de l’influencer. Aprofita la quantitat de beneficis que aquests aporten i augmenta les possibilitats de crear una campanya de màrqueting digital òptima.

Contacta amb la nostra agència de marketing online si vols realitzar una campanya de publicitat en xarxes socials per la teva empresa!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.