Publicitat a Instagram: formats i consells per posar-la en marxa

Amb aproximadament 1.000 milions d’usuaris actius al mes, Instagram és una de les xarxes socials més populars arreu del món i s’ha establert com un dels canals més importants de publicitat i venda de productes. El gran nombre d’usuaris que l’utilitzen diàriament, especialment joves, han convertit aquesta plataforma en una eina fonamental per a l’estratègia de marketing digital.

La publicitat a Instagram té molts beneficis per a negocis de totes les mides, ja que ofereix una magnífica oportunitat per a arribar a nous públics i generar fidelitat entre els clients. 

En aquest article t’ensenyem com començar a fer ús de la publicitat a través d’Instagram i t’oferim consells perquè aprofitis aquest canal per impulsar el teu negoci. Segueix llegint i pren nota!

¿Com funciona la publicitat a Instagram?

Abans de tot, cal entendre què és la publicitat a Instagram, o Instagram Ads, i com funciona. Aquesta funció es compon d’anuncis en format d’imatge o vídeo, que es mostren als usuaris en funció de les seves preferències (els likes), a qui segueixen, les pàgines web que visiten i la informació del seu perfil de Facebook. Tots els anuncis d’Instagram poden incloure un botó CTA (call to action) que convida a adquirir el producte o servei.

Hi ha diferents tipus de formats publicitaris a Instagram. Aquests són alguns dels més importants:

· Anuncis amb imatge única

La clàssica imatge d’Instagram convertida en anunci és un dels mètodes més utilitzats per a fer publicitat a la plataforma. És un format adequat per a aquells productes o serveis amb un contingut visual potent, que no requereix més que una sola imatge per convèncer l’usuari. Es pot acompanyar d’un text i CTA.

· Anuncis de vídeo

Com les imatges, els anuncis de vídeo apareixen en forma de publicació al feed dels usuaris etiquetats com a publicitat. Són molt indicats per a cridar l’atenció a l’usuari gràcies a la reproducció automàtica. Un vídeo creatiu pot ser molt més poderós que una imatge estàtica. 

· Anuncis de carrusel

Els anuncis de seqüència o carrusel són ideals per a mostrar diferents aspectes d’un producte, productes diferents o enumerar les diferents característiques d’un servei. Es poden afegir entre 2 i 10 vídeos i fotos combinats. Aquí la imaginació és clau: prova d’explicar una història, o inclou visuals que convidin a l’usuari a veure la següent imatge.

· Instagram Stories

Els anuncis de Instagram Stories apareixen mentre l’usuari visualitza les històries dels seus seguidors. Són anuncis en pantalla completa i més interactius que una imatge estàtica, ja que poden incloure GIFs, etiquetes amb enllaços i filtres. És un dels punts forts d’Instagram, que val la pena potenciar.

· Anuncis de col·lecció

A través de les col·leccions pots introduir una gamma de productes amb una sola publicació que dona accés a un catàleg. És un format molt útil per a les marques de comerç electrònic, ja que inclou una funció per a comprar directament des de l’anunci. 

Avantatges d’anunciar-te a Instagram

Els anuncis d’Instagram poden ser molt beneficiosos per al teu negoci, no només pel que fa a vendes sinó també a l’hora de generar fidelitat entre els clients i donar estabilitat a la teva marca. Aquests són alguns dels avantatges de la publicitat a Instagram:

  • Atrau tràfic de qualitat a la teva web. Els anuncis d’Instagram es dirigeixen directament al públic objectiu a través de les preferències dels usuaris. Per tant, una bona estratègia d’Instagram Ads pot ajudar-te a augmentar les visites web i, en conseqüència, les conversions.
  • Arriba a nous clients. Presentar-te al públic mitjançant els anuncis d’Instagram és una bona oportunitat per guanyar popularitat i aconseguir nous seguidors. A banda d’incrementar les vendes, t’interessa crear una comunitat i expandir la teva visibilitat.
  • Enforteix la teva marca. Aposta per anuncis de qualitat, amb un contingut visualment atractiu i convincent, per a incrementar el coneixement de la teva marca. Amb una estratègia adequada podràs construir una reputació online i fins i tot atraure a persones influents que vulguin provar els teus serveis o productes.

Crea els teus anuncis d’Instagram

Ara que ja coneixes tots els formats d’ Instagram Ads i com et poden ajudar a promocionar-te a la plataforma, és el moment de començar a treballar-los seguint els següents passos:

  1. Escull el teu objectiu: seguidors, tràfic web, increment de vendes…
  2. Selecciona l’audiència a la qual et vols dirigir
  3. Determina el pressupost i duració de la campanya

El món dels anuncis a Instagram ofereix tota classe d’oportunitats. Sigues creatiu: pots complementar-los amb enquestes per saber el que li agrada a la teva audiència, vídeos educatius i enllaços a la teva web que convidin a la compra. Les possibilitats són moltes, només has de saber treure partit dels formats disponibles i conèixer bé el teu públic objectiu!

¿Estàs preparat per donar el pas? A Fast Digital tenim totes les eines per desenvolupar la teva estratègia de publicitat a Instagram. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a impulsar la presència online del teu negoci.

Publicat el: 22 de setembre de 2022Categories: Publicitat online SEM, SEM, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.