Espanyols amb smartphone i els seus principals usos

8 de cada 10 espanyols tenen un ‘smartphone’ i l’utilitzen per a les seves activitats quotidianes

Pensa: qui al teu voltant no té un ‘smartphone‘? Segurament les persones que coneguis que no disposen d’un telèfon mòbil intel·ligent són persones d’edat avançada que no saben utilitzar-lo. Aquests dispositius ens permeten estar informats i connectats les 24 hores del dia. No només amb els nostres contactes, sinó gairebé amb qualsevol persona del món.

Ens hem acostumat a utilitzar el telèfon mòbil per a realitzar qualsevol tipus de consulta o activitat. Enrere va quedar la idea d’aquest dispositiu com a eina de connexió mitjançant trucada o SMS. Els ‘smartphones’ ens permeten fer infinitat de coses que faciliten el nostre dia a dia. I això ens ha creat certa dependència cap a ells.

El 81% dels consumidors de telèfons mòbils a Espanya disposa d’un ‘smartphone’

Quantes persones fan servir ‘smartphone’?

A la primera jornada del Mobile World Congress 2017, Matt Bush -director d’Agències de Google- ha revelat els resultats de l’últim estudi de Google sobre l’ús de ‘smartphones’.

Aquest estudi, realitzat amb Kantar TNS, ha conclòs que en els últims quatre anys s’ha duplicat l’adopció de ‘smartphones‘ entre els consumidors de tot el món. El 2012 un de cada tres consumidors de mòbils disposava d’un telèfon intel·ligent,. A l’actualitat aquesta xifra s’eleva al 70% dels usuaris.

A Espanya aquesta xifra va més enllà i arriba al 81% de consumidors de telèfons intel·ligents. El percentatge s’ha duplicat respecte al de fa cinc anys, quan ‘només’ un 41% dels usuaris disposava d’un ‘smartphone’. Així, segons dades de l’estudi, el canvi més notori per a la majoria dels espanyols en els últims anys ha estat en l’ús del telèfon mòbil.

uso-de-smartphone

Quins són els principals usos dels mòbils?

Des de Google asseguren que “el ‘smartphone‘ s’ha convertit en un company de confiança per als usuaris, en especial per als joves espanyols“. Les principals causants d’aquesta dada són les diferents funcions que permeten aquest tipus de dispositius.

Espanya i el Regne Unit són els països europeus que tenen més estès l’ús de ‘smartphone’

Entre els usos més comuns -i que s’han convertit en imprescindibles del dia a dia dels espanyols- trobem:

uso-de-smartphone1. L’accés a Internet: el 93% dels usuaris fa servir motors de cerca en els seus dispositius mòbils.

2. Reproduir vídeos: el 83% dels consumidors visualitza vídeos -almenys un cop a la setmana- des del seu ‘smartphone’.

3. Realitzar compres: el 29% dels espanyols amb ‘smartphone’ l’utilitza per buscar informació sobre productes. I és el 2% el que acaba fent la compra, almenys, de forma setmanal.

4. Altres tasques quotidianes: un 64% dels espanyols utilitzen el telèfon intel·ligent per veure l’hora i el 65% ho fan servir com a despertador.

Tenint en compte aquestes dades -les més elevades a Europa juntament amb els del Regne Unit- és inevitable formar part de la xarxa. La societat i les necessitats que adquireix amb els canvis tecnològics creen -en aquest cas a passos de gegant- la necessitat de les empreses d’adaptar-se a ells.

Cada vegada són més els negocis que coneixen la importància de la presència a Internet, tant en els cercadors com a les xarxes socials. Per això, la teva empresa ha de marcar la diferència i anar un poc més enllà que la competència. L’única manera d’aconseguir-ho és amb una bona presència digital i la millor estratègia de marketing online.

A Fast Digital WS coneixem la importància del ‘smartphone’ en el dia a dia de la societat actual. El nostre equip d’experts crea pàgines web responsive que s’adapten a qualsevol dispositiu.

Necessites ajuda amb la teva estratègia de Màrqueting Digital i l’adaptació de la teva pàgina web? Contacta amb nosaltres i t’ajudarem.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.