Tipus de publicitat a YouTube

Hi ha diferents tipus de publicitat a YouTube amb objectius, funcions i costos diferents

Com ja vam explicar en un post anterior, la publicitat en xarxes socials és una pràctica en auge. Les empreses i les agències de màrqueting cada vegada són més conscients d’això i s’uneixen a aquestes campanyes.

Publicitar-se a YouTube cobra especial importància. I és que en aquesta xarxa social es van visualitzar 1.000 milions d’hores al dia de vídeo durant el passat 2016. El que la converteix en un dels mitjans que ens permet arribar al màxim nombre possible de clients potencials.

Mentre que el cost dels anuncis de YouTube video discobery de TrueView i els de TrueView in stream depenen de l’activitat de l’usuari, els anuncis Bumper funcionen per CPM (Cost Per Mil)

Qualsevol que n’hagi estat usuari -i pel que hem vist, ho som la majoria- sabrà que hi ha diferents tipus d’anuncis a YouTube. Perquè sàpigues com es diu cada un d’ells i en què es diferencien, t’hem preparat la següent llista.

1. Vídeo discovery de TrueView

Abans coneguts com a TrueView in-display, aquests anuncis podríem dir que són els més discrets. Estan formats per una miniatura i tres línies de text. Quan fas clic sobre ells, et redirigeixen al canal de l’anunci perquè visualitzis el vídeo publicitari. Et sona?

El més probable és que els hagis trobat en diferents parts de YouTube:

  • Pàgina principal. En entrar a la pàgina principal de YouTube, a sobre dels vídeos suggerits, trobarem aquests anuncis. Succeirà tant en versió PC com en l’aplicació mòbil.
  • Resultats de cerca. Igual que succeeix amb Google, als resultats de cerca de YouTube també t’apareix un llistat d’anuncis. Aquests són vídeos discobery de TrueView i els pots trobar tant a l’app com en la versió d’ordinador.
  • Pàgina del vídeo que volem veure. En aquest cas pot aparèixer al vídeo que estem veient o en el llistat de vídeos relacionats que selecciona la mateixa xarxa social.

Els anuncis de Youtube True View in stream només es paguen quan l’usuari el visualitza al complet o interactúa amb ell

2. True View in stream

Es tracta d’aquesta publicitat que apareix al principi, al mig o al final de vídeo que volem visualitzar. Aquest que et pots ‘saltar’ després de 5 segons. Podríem dir que és el més semblant a la publicitat de la televisió i, a part de Youtube, també el podem trobar a la xarxa de Display.

Si ets empresari o marketer, has de saber que aquesta publicitat només es paga quan l’usuari ha vist 30 segons del vídeo o ha interactuat amb ell. En cas que la seva durada sigui inferior, l’haurà de veure al complet.

Els anuncis de YouTube anomenats Bumper tenen una durada màxima de 6 segons i funcionen pel tipus de pagamament CPM

3. Anuncis Bumper

Aquests són els últims que la plataforma ha incorporat al seu llistat de tipus d’anuncis. Igual que amb els True View in stream, són vídeos que apareixen abans, durant o després del vídeo que estem visualitzant. Però, com pots imaginar, té algunes diferències:

  • Són anuncis breus. Mentre que els anteriors a vegades poden resultar eterns, els Bumper Ads duren 6 segons com a màxim.
  • El sistema de pagament. Mentre que en els True View in stream depèn de la interacció i temps de visualització de l’usuari, en aquest cas el sistema de pagament funciona per CPM (Cost Per Mil impressions). Així, el seu preu el determinarà la licitació.
  • L’objectiu. L’objectiu d’aquests anuncis a YouTube és llançar un missatge breu, directe i fàcil de recordar.

4. Capçalera de la pàgina d’inici de YouTube

Parlem dels banners que apareixen a la portada de la pàgina d’inici de YouTube. Com pots imaginar, són els més costosos i els solen ocupar grans marques. A continuació et detallem els diferents tipus d’anuncis possibles:

  • Masthead. Es tracta d’un banner que ocupa la part superior de la home durant 24 hores i la seva mida serà de 970 x 250 px. És important saber que aquests anuncis només els trobem en versió PC.
  • Masthead expandible. A diferència de l’anterior, aquest anunci es pot estendre a l’ample. Per aquest motiu, la mida del banner ha de ser lleugerament superior: 970 x 500px.
  • Masthead lite. Aquest banner compleix les mateixes funcions que el primer però en una grandària menor: 760 x 150px.
  • Masthead de vídeo. A diferència de les tres ja explicades, aquest banner no serà estàtic. És un vídeo de 30 segons que es reprodueix automàticament a la part superior de la pàgina. Aquests anuncis també els podrem trobar a l’app mòbil de Youtube.

A continuació et deixem amb un vídeo on trobaràs algunes dades rellevants sobre YouTube i els avantatges que pots aprofitar si hi estàs present:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de privacitat.
I Accept

Estàs interessat en fer publicitat a YouTube del teu negoci? Contacta amb la nostra agència de marketing online a Girona i Barcleona i t’ajudarem!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.