Tendències en marketing digital pel 2016

Any nou, nous projectes, nous camins a seguir i noves tendències. Així comencem alguns l’any nou i el marketing digital no es queda enrere, segueix innovant i el seu avanç a passes agegantades és una realitat.

Totes les empreses i persones que es dediquen a això han d’estar al dia i adaptar-se a les novetats que es van produint en aquest món tan canviant i que no deixa de sorprendre’ns dia a dia.

El consumidor cada vegada és més exigent a l’hora de rebre publicitat, de buscar informació, una web o els continguts de qualitat, i és per això que s’han de buscar noves formes d’arribar a ells i sortir del convencional.

És difícil preveure què depara el futur per al marketing digital fent un anàlisi de l’evolució fins avui en dia, ja que l’evolució ha estat constant i els canvis s’han seguit un a l’altre; però es pot preveure quines tendències influiran aquest any nou analitzant el comportament i evolució més proper.

En línies generals podem dir que pel 2016 els usuaris buscaran un tracte més personalitzat, y encara que sembli difícil a través de les eines digitals, exigiran un tracte més humà. A més a més, el contingut seguirà tenint molta importància. Un contingut de qualitat que faci que el consumidor torni a la nostra web, que hi torni a comprar y que ens visiti moltes vegades més.

Què depara el 2016 al marketing digital?

  • La força del vídeo marketing. El contingut visual en forma de vídeo serà l’estrella dels continguts. El 70% dels usuaris prefereixen veure un vídeo a la pàgina de continguts, y a més, pel 2020 es preveu que els vídeos siguin el contingut més consumit. Només a Facebook es veuen més d’un billó de vídeos al dia, així que amb aquestes dades ens podem fer una idea de la força que té aquest format per al marketing. No només ens permet provocar un major impacte, sinó que ens ajuda a guanyar la confiança de l’usuari i apropar-nos a ell.
  • El contingut. Sigui en el format que sigui l contingut és de gran importància i ho seguirà sent, ja que els usuaris busquen la qualitat a les webs. Els blogs tornen a guanyar força per estar al dia de les novetats i productes sobre aquella temàtica o empresa.
  • El dispositiu mòbil s’utilitzarà més com a plataforma per navegar. Ja s’està consolidant com la primera pantalla, deixant el segon lloc per l’ordenador. Tot i que a l‘hora de comprar encara s’usa més la pantalla d’aquest segon, el mòbil entra amb força en aquest terreny i les empreses s’hauran d’adaptar als smartphone per no quedar-se enrere.
  • Augment de la publicitat digital. Cada vegada més s’ha de tenir presència a la xarxa en forma de publicitat i s’haurà de pagar. Si volem estar presents i que ens vegin haurem de fer-nos un lloc entre la publicitat de pagament de les xarxes socials.
  • La realitat de la realitat virtual. No es preveu que sigui un any de gran creixement d’aquesta tendència però sí que es doni el tret de sortida a través de Facebook i Google.
  • Apps per a tothom. Les empreses hauran d’apostar més per les apps ja que els permet coses que la web no. A més de ser una plataforma més propera, Google ha començat a indexar aplicacions, el que ajudarà a les empreses a tenir més descàrregues.

Aquestes són algunes de les tendències pel proper any pel que fa al marketing digital, el que farà que experts d’aquest món hagin d’estar al dia per poder avançar i ocupar un bon lloc a la xarxa i les xarxes socials. No hem d’oblidar que ens dirigim al públic, a aquells usuaris o clients, i que ens hem de centrar en les seves prioritats.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.