Social Commerce: ven a través de les teves XXSS

En un context postpandèmia on la venda online guanya cada vegada més rellevància, ha aparegut una nova tendència que s’alimenta de l’auge de xarxes socials com Instagram, TikTok o Facebook. Parlem del social commerce, l’ecommerce que utilitza les xarxes com a canal de venda. Es tracta d’una de les majors tendències del comerç online, i una bona oportunitat per als petits negocis i empreses que tot just s’inicien en la venda digital.

En què consisteix el social commerce? A través del perfil del teu negoci, els clients poden accedir a un catàleg de productes, consultar preus i condicions de l’enviament, obtenir suport i informació i llegir els comentaris d’altres usuaris, per acabar fent la compra. Tot això, sense sortir de la plataforma.

Diferència entre social commerce i ecommerce

Per començar, cal diferenciar el social commerce de l’ecommerce. Són dos conceptes que es poden confondre, ja que estan inevitablement vinculats, però que presenten importants diferències pel que fa al comportament de l’usuari

Podem entendre el social commerce com una extensió del comerç electrònic que utilitza el poder de les xarxes socials per a convertir-les en un canal de venda. Mentre que l’ecommerce té lloc a la web de l’empresa i s’enfoca en el producte, el social commerce s’orienta al consumidor i va a buscar-lo directament a les plataformes que aquest fa servir.

Una altra diferència és que, en el social commerce, el cicle de compra parteix de l’experiència social dels usuaris. A més, el procés no està influenciat pel posicionament i la publicitat, dos dels grans protagonistes de l’ecommerce tal com tots el coneixem. 

Avantatges del social commerce 

  • 1. Potencial per arribar a un gran públic

Imagina accedir a un mercat amb milions de potencials clients que poden estar interessats a obtenir els teus productes. Un dels grans atractius del social commerce és la seva capacitat per arribar a les grans masses. Aprofitant el gran nombre d’usuaris que naveguen per les xarxes, es multipliquen les teves possibilitats d’aconseguir difusió i arribar a nous clients. 

  1. 2. Atraure tràfic a la teva web

Tot i que algunes xarxes comencen a implementar les compres en la mateixa plataforma, enla majoria de casos el procés de social commerce acaba a la web de l’empresa que ofereix el producte. Això és una bona notícia per al teu negoci, ja que atrauràs més tràfic cap a la teva web, generant interès en altres productes i incrementant el nombre de conversions.

  1. 3. Establir una relació de confiança

Fer-te accessible per als clients a través de les xarxes socials és una de les millors maneres de crear confiança i garantir que tornen a comprar els teus productes. En aquest procés tenen un paper molt important els comentaris i les ressenyes d’altres clients, que serveixen com a garantia de qualitat i conviden a comprar el producte.

  1. 4. Millorar l’engagement

Si les xarxes socials tenen un avantatge destacable, és la seva capacitat de facilitar la comunicació entre empresa i client. Aquesta pot ser a través d’un xat o dels comentaris de la publicació. 

Els clients que es posen en contacte a través d’un perfil social acostumen a obtenir una resposta més ràpida i personalitzada, cosa que incrementa les possibilitats que finalitzin la compra. 

¿Per què incorporar el social commerce al teu negoci?

Apostar pel social commerce és una de les millors decisions que pots adoptar per fer créixer el teu negoci, especialment si és petit, es va crear fa poc o no disposa encara de pàgina web.

Un cop comences a utilitzar les xarxes socials per al comerç, pots augmentar ràpidament la visibilitat de la teva marca, aconseguir clients i crear una reputació online sòlida, fomentada en les experiències compartides pels usuaris que estan satisfets amb el teu servei. També podràs monitoritzar fàcilment qualsevol feedback negatiu i centrar els teus esforços a solucionar tot allò que no funciona.

Qui sap, potser arribis a convertir-te en el gran producte o servei viral que recomanen tots els famosos i influencers!

Com començar a vendre per les xarxes

Per a iniciar-te enel social commerce, un dels primers aspectes que has de tenir en compte és en quina xarxa social es troben els teus clients. No es tracta d’escollir la plataforma de moda, sinó la que més s’adapta al teu negoci. També hauràs de definir un objectiu per al teu pla de venda a través de les xarxes socials.  

Un cop tinguis clar el que vols assolir, és el moment de dissenyar i posar en marxa una potent estratègia de social commerce. Oferir descomptes, fer concursos i premiar les ressenyes són algunes de les accions que t’ajudaran a obtenir nous clients. Tot això, acompanyat d’un contingut atractiu i uns servei de qualitat. 

Aprofita el gran potencial de les xarxes com a canal de venda i anima’t a fer del social commerce una nova eina de la teva estratègia de màrqueting online. Si no saps per on començar, a l’agència Fast Digital t’assessorarem per fer que el teu producte tingui èxit a les xarxes. Posa’t en contacte amb nosaltres i comença a vendre.

Publicat el: 26 de juliol de 2022Categories: Ecommerce, Gestió de xarxes socials, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.