Mobile Marketing: per què adaptar la teva estratègia de màrqueting al mòbil

L’augment d’usuaris que es connecten via mòbil com a raó de pes

Ho veiem cada dia al carrer: cada vegada són més les persones que disposen d’un Smartphone o d’una tablet i, també, cda vegada són més les que utilitzen aquests dispositius per xatejar, per revisar el correu electrònic, per entrar a xarxes socials i, obvi, per visitar les webs de les seves marques preferides i buscar informació sobre unes altres. Segons l’Estudi Anual de Mobile Marketing realitzat per IAB Spain, el 85% dels espanyols que expliquen telèfons mòbils ho utilitzen diàriament i més de la meitat ho fa una mitjana de 3 hores al dia. Una xifra que, com apunta Forrester al seu últim estudi, va en augment i no només fa indispensable que les empreses es plantegin el mobile marketing com una norma, sinó que ho facin tenint conceptes com la localització, la immediatesa o la qualitat del contingut com a màxima. Tres elements que demanden els internautes i que determinen tant la seva experiència de navegació com la imatge que projectem sobre la nostra marca.

Però, com es tradueix això a la pràctica? Quines accions porta implícita una campanya de mobile marketing? Encara que existeixen moltes, aquestes són les més importants:

  • Disseny responsive. Segurament a més d’un li sona aquest terme. Consisteix a adaptar la teva pàgina web o ecommerce a les dimensions de qualsevol pantalla –és igual que sigui d’ordinador, de tablet o de Smartphone-, però també tenir en compte altres aspectes com la rapidesa en què aquestes es carreguen o la seva llegibilitat. Amb aquesta mesura no només t’assegures que la teva site no perdi qualitat i usabilitat, sinó també que els usuaris no l’abandoni per la seva difícil lectura i navegació.
  • Cridades a l’acció. No hi ha res que disgusti més al consumidor que estar navegant a una web o una ecommerce i no saber exactament què fer per comprar un producte, per enviar un formulari, per subscriure’s a una Newsletter o, simplement, per passar d’una pàgina a una altra. Això es deu a què no hem estat clars a l’hora de definir l’acció que ha d’efectuar el visitant. En el cas del mòbil, a més de claredat, es requereix disseny: aquests botons o cridades d’atenció han de ser prou atractives i grans per ser situades de forma ràpida per l’usuari i permetre’ls la seva pressió amb el dit.

Un imprescindible del mobile màrqueting? Una web responsive

  • Optimització de correus. De la mateixa forma que adaptem el disseny de la nostra web als estàndards de les pantalles del mòbil, hem de fer el mateix amb els correus electrònics. No podem oblidar que una de les accions més habituals entre els usuaris de Smartphone, després d’entrar en Whatsapp o a Facebook, és revisar el seu email. Es tracta de facilitar l’experiència de navegació als possibles clients i, sobretot, de no perdre oportunitats de negoci.
  • Campanyes per a mòbil. Com hem comentat anteriorment, cada vegada són més les persones que utilitzen la seva Smartphone per entrar a les xarxes socials o per buscar informació. Llavors, per què no tenir en compte el mòbil a les campanyes que fem en Google, Facebook o Twitter? D’aquesta forma arribarem als nostres clients potencials: a aquells queutilitzen els dispositius d’escriptori per a les seves cerques i als que utilitzen el mòbil o la tablet.
  • Adwords Call Extension. Ho haureu vist a les vostres cerques en Google: marques que, a més de la seva adreça, inclouen el seu telèfon i l’opció de trucada. Això és possible gràcies a l’extensió de trucada d’Adwords, una opció recomanable per a tots els negocis però, especialment, per locals com a restaurants, tendes, etc.
  • App. Crear una aplicació per a mòbils et dóna punts amb el teu públic objectiu i et distingeix de la teva competència. Però, per a que això sigui possible, és necessari que aquesta aplicació tingui una estratègia que la sostingui, que sigui diferent de la teva site o ecommerce i que aporti ofertes, promocions, nous productes i informació diferent que facin que els teus clients vulguin descarregar-la-hi.

L’app per a mòbil ajuda a comunicar i a fidelizar

  • Codis QR. Són molt semblats al tradicional codi de barres i permeten a l’usuari disposar informació sobre els teus productes d’una empresa a través del telèfon mòbil i mitjançant un simple escanejo. A més –i això és l’interessant-, et permet fer promocions, remetre als usuaris a la web o mostrar vídeos corporatius.

En Fast Digital W estem especialitzats en comunicació i màrqueting digital i podem ajudar-te en la creació d’una campanya de mobile marketing per a la teva empresa.

Publicat el: 29 de juliol de 2016Categories: Disseny i programació web, Email Marketing, Marketing Online

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.