Com crear una Newsletter perfecta

L’èxit de la teva campanya d’email marketing depèn, entre d’altres coses, del missatge

Que l’email marketing és una eina summament poderosa per a la teva empresa, no és res nou. De com ens ajuda a millorar la comunicació amb els nostres clients i de com podem utilitzar-la per fidelitzar i augmentar les vendes de la nostra marca ja vam parlar de forma extensa al nostre blog. El que, possiblement, molts no sàpiguen –almenys, aquells que no es dediquen al marketing digital de forma professional- és que, perquè una campanya d’emailing sigui efectiva, no n’hi ha prou amb definir perfectament l’objectiu d’aquesta, amb seleccionar correctament els seus destinataris o amb analitzar meticulosament el seu impacte una vegada finalitzada. A més, hem de cuidar el contingut i el disseny del nostre missatge. Perquè, com podreu imaginar, de res serveix que invertim temps a crear una bona base de dades de clients, a segmentar-los en funció de l’acció a realitzar i a personalitzar el nostre missatge si el correu que enviem no s’obre o s’obre i, tot seguit, va directe a la paperera. La gràcia de l’email marketing, justament, és que la Newsletter arribi a destinació i, perquè això passi, ha de ser prou atractiva per cridar l’atenció del nostre client i prou clara i senzilla perquè es realitzi l’acció perquè ha estat dissenyat.

Com aconseguir-ho? A Fast Digital W us ho expliquem en vuit consells.

  • Títol o assumpte seductor. El títol de la nostra Newsletter, com el del nostre post al blog corporatiu, ha de ser curt, directe i atractiu. Es tracta de captar l’atenció del lector i seduir-li perquè l’obri.
  • Format atractiu. Com hem comentat anteriorment, el disseny de la nostra Newsletter importa i molt. D’ell depèn que, una vegada obert l’email, el destinatari segueixi llegint o, per contra, desisteixi d’aquesta tasca i ho llanci a la paperera. Vol dir això que hem d’utilitzar colors cridaners per captar l’atenció del client i que aquest no se senti temptat a abandonar la lectura? No, res d’això. La Newsletter, com qualsevol altre element gràfic de la nostra empresa, ha de respectar la nostra imatge corporativa i, molt important, ser fàcil de llegir i navegar. Per això, optarem per una plantilla senzilla i d’acord amb els colors i identitat de la marca i aportarem dinamisme amb la intercalació d’imatges i textos i amb l’ús de línies divisòries.
  • No t’oblidis de l’estil. A la Newsletter, no només hem de mantenir una coherència gràfica amb la nostra marca, també estilística. La nostra empresa té un to i estil propi i aquest s’ha de mantenir en les comunicacions per email. A més, hem d’aprofitar la comunicació per apropar-nos al client i, en aquest sentit, personalitzar és important.
  • Faltes d’ortografia fora. No ens cansarem de dir-ho: els errors ortogràfics diuen molt de la nostra empresa, però res de bo. Així que, abans de donar-li al botó enviar, revisa meticulosament la gramàtica i l’ortografia.

Aposta per un títol breu i cridaner i per un missatge personalitzat

  • Crides a l’acció clares. Vols que el destinatari visiti el teu blog? Que es descarregui un eBook? Què comparteixi? Digues-ho. No esperis que el receptor de la Newsletter prengui la iniciativa. Corres el risc que abandoni l’email sense que el teu objectiu s’hagi complert.
  • Logo i botons socials, sempre visibles. Encara que la ubicació d’aquests elements pot variar, el recomanable és que el logotip de l’empresa encapçali la Newsletter i les icones de les xarxes socials s’incloguin al marge inferior. La idea és que els destinataris identifiquin ràpidament l’email amb la nostra marca i que, si així ho desitgen, ens segueixin en plataformes com Facebook, Twitter o Instagram.
  • Sigues responsive. En plena època dels Smartphones i les tablets, no adaptar els nostres emails al format mòbil és un pecat. Pensem que el 85% dels espanyols amb terminals mòbils les utilitza per accedir Internet i al seu correu electrònic. Massa per no tenir-los en compte.

Fast Digital WS és una agència de comunicació i màrqueting digital especialitzada, entre altres tasques, a la planificació i realització de campanyes d’emailing. 

Publicat el: 1 de setembre de 2016Categories: Email Marketing, Marketing Online

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.