Mobile Marketing, la immediatesa a través del mòbil

El marketing mòbil va en augment, i és que les persones som cada vegada més insistents en tenir-ho tot ja i a mà, cosa que un mòbil amb internet ens permet fer. Si volem informació, estar al dia o fins i tot comprar y no tenim un ordinador a l’abast, el primer que utilitzem és el nostre Smartphone. A més a més, els ordenadors s’estan quedant con la segona pantalla a l’hora de fer algunes coses a través d’internet, els mòbils s’estan situant en la primera posició com a pantalla més utilitzada.

El marketing a través del mòbil ens serveix per promocionar productes i serveis, igual que altres tipus de marketing, però aconseguint captar i fidelitzar als clients de manera immediata. Les agències de marketing online s’han vist obligades a redefinir les relacions amb els clients a través del mòbil per aconseguir bons resultats i aprofitar les grans capacitats d’aquest dispositiu. Unes capacitats que ens permeten apropar molt més al consumidor com la geolocalització, l’accés immediat a internet, rebre un email a l’acte, aplicacions, etc. S’ha de tenir en compte el gran potencial d’aquesta branca del marketing online, ja que a part de que gairebé tots els adults tenen un mòbil, el 91% d’ells el té a mà durant tot el dia.

Característiques i avantatges

  • Interactivitat: es tracta d’una eina que ens permet interactuar amb el consumidor de manera directa. El receptor del missatge pot entrar a la nostra web al moment i aprofitar l’oferta o promoció a l’instant, sigui on sigui.
  • Immediatesa: com en l’anterior punt, al tenir el mòbil a mà o sempre a prop, al moment s’estarà visualitzant el nostre correu, missatge, Whatsapp, etc.
  • Personal: s’està enviant un missatge directe al client, al seu mòbil privat, i a més a més pot ser un missatge personalitzat amb el seu nom. Abans de fer-ho haurà autoritzat el rebre els nostres missatges, així que se suposa que hi està interessat.
  • Eficàcia: el conjunt d’immediatesa, interactivitat o personalització fan d‘aquest un mètode eficaç a l’hora de realitzar la nostra estratègia de marketing.
  • Rentabilitat: és molt més econòmic que les promocions per correu convencional o els anuncis a través de mitjans de comunicació com la televisió, ràdio o premsa.
  • Fàcil medició: es poden mesurar els resultats a temps real, per exemple el número de descarregues de l’app, interacció a xarxes socials, obertura de SMS i correus, etc. Ens permet veure com va la campanya a l’instant i modificar qualsevol aspecte de manera immediata.

Xifres

Diversos estudis duts a terme sobre el Mobile marketing fan veure el gran potencial que té aquest tipus de marketing digital.

  • El 58% dels usuaris consulta el seu dispositiu mòbil per informar-se sobre alguna cosa que després comprarà a la botiga física.
  • El 35% visita la web d’una empresa o producte després de veure el seu anunci a la televisió o algun mitjà de comunicació.
  • Espanya lidera a Europa en l’ús d’Smartphone amb un 66% de taxa.
  • El consum de vídeos al mòbil, o qualsevol dispositiu com les tauletes, ha crescut en un 400% en tan sols dos anys.
  • El 78% dels usuaris a Espanya consulta el correu electrònic a través de l’Smartphone.

Aquestes dades ens deixen veure la gran quantitat de persones i clients a qui podem arribar a través de campanyes dissenyades per als dispositius mòbils, sense dir que tota empresa ha de tenir la seva web adaptada al mòbil, cosa que ena ajudarà a realitzar les empreses especialitzades en marketing online.

Algunes campanyes de marketing online

  • SMS: es tracta d’un mètode immediat, a l’instant s’ha rebut el missatge i sense connexió a internet. El percentatge de lectura és molt alt.
  • APP: les aplicacions permeten accedir a descomptes i promocions sense necessitat d’imprimir. A més, compten amb geolocalització i permet enviar avisos a mode de recordatori. Passwallet, Pass2u per Android o Passbook per iPhone, són alguns exemples. Qualsevol empresa pot tenir la seva app amb catàleg, novetats, etc.
  • QR: encara no és un dels mètodes més eficaços i s’utilitza més aviat poc, però permet accedir a la web i promocions a través d’un lector de codis QR.
  • Email: email marketing, del que vàrem parlar a l’anterior entrada del blog.

Cada vegada més empreses opten per aquest tipus de marketing per arribar als seus clients. A Fast Digital WS, especialistes en marketing online, t’ajudem a dissenyar la teva estratègia adaptada als mòbils.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.