Màrqueting 360º: la importància d’integrar el món online i l’offline

Incrementar i fidelitzar als clients, un dels beneficis del màrqueting 360º

Progressivament el món digital s’ha anat imposant a l’offline, però això no significa que aquest últim hagi passat a un segon pla, de fet, continua tenint un pes important dins la societat. Però ara, a diferència del que passava fa 20 o 30 anys, no és l’únic element en joc i ha de conviure amb altres espais com Internet i les xarxes socials. És el que es coneix com a comunicació i màrqueting 360º. Una sèrie d’accions i estratègies que busquen augmentar l’abast i visibilitat d’un negoci integrant els diferents canals i recursos amb els quals compta, tant els més moderns com els convencionals.

Malgrat l’eficàcia d’aquesta tècnica, moltes empreses cometen l’error de no apostar pel màrqueting 360º i plantegen accions de manera independent i en diferents canals. El resultat? Campanyes poc cohesionades, missatges que no tenen en compte el client i un malbaratament de recursos important.

I és que si dissenyes una campanya tenint en compte la comunicació i màrqueting 360º, els beneficis no es fan esperar:

IDENTIFICACIÓ DE NOVES OPORTUNITATS

El fet d’integrar diferents canals i recursos sota un mateix objectiu, fa possible centrar-se en els clients i conèixer els seus gustos i necessitats. Una acció clau per detectar noves oportunitats de negoci i evolucionar com a empresa.

GENERACIÓ DE VALOR

Com que totes les accions estan alineades sota una estratègia concreta, es crea una identitat i, gràcies a això, es genera valor de marca.

INCREMENT I FIDELITZACIÓ DE CLIENTS

La comunicació i el màrqueting 360º no només ens donen la possibilitat d’augmentar el nombre de clients, també de retenir-los. I és que, com hem comentat, practicar l’escolta activa permet detectar les necessitats i gustos del nostre buyer persona i, d’aquesta manera, oferir-li productes i serveis que encaixin amb les seves expectatives.

 
EXEMPLE DE COMUNICACIÓ I MÀRQUETING 360º

Cada vegada hi ha més empreses que aposten per la comunicació online i que integren el màrqueting 360º al seu dia a dia. Aquest és el cas de bulthaup Girona, un referent en el món del disseny i un dels nostres clients.

Per a ells, hem realitzat un conjunt d’accions que tenen en compte tant els canals digitals com els tradicionals i que per tant, ens permeten augmentar la seva visibilitat i autoritat com a marca. L’elaboració del Magazine bulthaup n’és una. Es tracta d’una revista en format paper que concentra els projectes més destacats del 2020 i que, ara, hem digitalitzat perquè els seus clients potencials puguin accedir-hi a través de la seva pàgina web.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.