La publicitat a les Xarxes Socials

La comunicació en el seu sentit més ampli ha canviat la seva manera d’entendre’s, això no és cap novetat, no podem entendre la comunicació sense pensar en internet i tot el que ha comportat la seva evolució: xarxes socials, noves maneres d’apropar-nos al client, diferents formes de vendre els ostres productes i comprar-los, i un llarg etcètera.

Els negocis tenen una nova manera d’interactuar amb els consumidors i això ha fet que hagin d’estar presents a les xarxes socials, promocionar-se i engegar accions de publicitat online per aconseguir els seus objectius.

La publicitat a internet i les xarxes socials ha fet que les agència de marketing online s’hagin de renovar, ja no val només la publicitat convencional, que alguns diuen que és cada vegada menys efectiva, si no que s’han de fer un lloc a les noves maneres de publicitar-se. Es tracta de noves plataformes i noves oportunitats per a les marques que a més, permet fer partícips als seus clients dels spots.

Tampoc es tracta d’abandonar la publicitat que fins ara coneixíem, però sí de diversificar els canals i aprofitar els diferents mitjans dels que disposem actualment.

Publicitat més propera i efectiva

La publicitat online i a les xarxes socials és molt més propera, però per què? Hem de tenir en compte que en els nostres perfils de Facebook, Twitter, Instagram i altres xarxes socials a les que estiguem presents, estem donant una gran quantitat d’informació personal: edat, localització, gustos, aficions, amics, etc.

Tot això permet a les marques saber més sobre nosaltres i així segmentar molt més la publicitat, saben directament on llençar la seva publicitat perquè sigui més efectiva, una cosa que les agències de marketing online ens poden ajudar a fer creant una estratègia de publicitat a internet. Se sap d’aquesta manera a ciència certa que qui ho veurà és un consumidor potencial, cosa que no es pot saber quan passem un anunci per televisió, per la ràdio, ho publiquem als diaris o al carrer.

El 2009, a causa de la crisis econòmica, a Espanya va caure la publicitat en un 20,9%, però en els suports digitals va augmentar en gairebé cinc punts, arribant als 654,15 milions d’euros. Es preveu que la tendència de la publicitat a les plataformes socials augmenti, i així ja s’ha observat per exemple al Regne Unit, on Facebook es va convertir fa uns mesos en la primera plataforma de publicitat online amb 11.800 milions d’anuncis, un 33% més que un any abans.

Avantatges de la publicitat a les xarxes socials

  • Poca inversió. El cost, comparat amb la publicitat convencional, és molt baix. El cost per clic (CPC) és molt menor i es pot aconseguir un major impacte.
  • Més segmentació. És més fàcil arribar al públic objectiu, com dèiem, perquè donem tot tipus d’informació en els perfils.
  • Formats. Podem crear un vídeo, un anunci escrit, una foto, etc.
  • Seguiment dels resultats. Anunciant-se a les xarxes socials es pot mesurar l’impacte que té en els consumidors.

Cada xarxa social ens permet publicar d’una manera o altra, per exemple a Facebook podem posar enllaços patrocinats o anuncis, mentre que a Instagram podem promocionar fotografies. Fent un estudi dels nostres clients podrem saber quina és la plataforma més efectiva per al nostre públic objectiu.

A Fast Digital WS, agència de publicitat online a Girona i Barcelona, et podem ajudar a dissenyar una estratègia de publicitat a internet per aconseguir els teus objectius com a empresa o marca.

Publicat el: 11 de gener de 2016Categories: Gestió de xarxes socials, Marketing Online, Publicitat online SEM, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.