La potent eina de l’Email Marketing

Les campanyes de màrqueting a través del correu electrònic estan escalant posicions en el rànquing d’eines més utilitzades i efectives. Molts pensaven que amb l’arribada de les xarxes socials, aquesta metodologia per arribar als clients podia desaparèixer, però res més lluny de la realitat.

Els resultats d’una campanya així per a una empresa, la qual pot dur a terme una agència de marketing online, poden ser molt positius a l’hora de promocionar, informar o oferir els seus productes o serveis als consumidors. Hem de tenir en compte que es tracta d’un canal directe, ens estem dirigint a aquella persona en concret que forma part del nostre target. A més a més, ens permet personalitzar els correus, una tendència que cada vegada demana més el client, que la publicitat sigui més personal i propera.

I la campanya no acaba quan s’han enviat els emails, ja que existeixen diferents eines i estadístiques per analitzar com ha anat, i així es podran dissenyar altres estratègies per futures comunicacions a través del correu electrònic.

Avantatges i característiques de l’Email Marketing

  • Directe al client: ell mateix ens haurà donat permís i les seves dades per enviar-li correus, per tant segurament obri l’email i el llegeixi.
  • Personalització: a través d’una base de dades podem crear una campanya per a un públic objectiu determinat, segmentant els consumidors segons les necessitats. A més a més, es pot personalitzar el correu perquè sigui encara més directe.
  • Simplicitat i velocitat: és molt més fàcil d’elaborar una campanya online d’email marketing que no una campanya a través de correu físic. I no cal dir que molt més ràpid.
  • Interactivitat: no s’acaba quan hem enviat els correus, ja que els receptors poden interactuar amb l’emissor ja sigui entrant a la seva web després de rebre l’oferta o promoció, o recordant-li qui som perquè ens tingui presents.
  • Reducció de costos: és més econòmic que no la publicitat a través d’altres mitjans. Els costos són baixos.
  • Anàlisi de resultats: es pot saber fàcilment si una campanya ha tingut èxit o n’ha tingut menys de l’esperat. El comportament dels destinataris es poden seguir a temps real i així analitzar els resultats. Normalment el 80% dels resultats tenen resultat 72 hores després de l’enviament de newsletters.
  • Viralitat: si el missatge està ben construït, resulta interessant pel consumidor i l’oferta és atractiva, segurament ho reenviarà a altres persones, convertint-se així en marketing viral.
  • Temporalitat: el missatge es podrà llegir quan i on es vulgui, rellegir, recuperar, etc. a diferència d’una campanya en paper o telefònica.

Algunes dades

  • La revista Forbes Media va realitzar un estudi on l’efectivitat dels anuncis a través del correu electrònic és el segon canal que millor converteix pel posicionament SEO.
  • Estudis recents afirmen que un de cada quatre receptors respon de forma activa.
  • Un 40% de les indústries consultades en un estudi de Datran Media, destacava que l’email marketing és el canal de publicitat i vendes que millor funciona.

L’email marketing és una eina molt poderosa que pot aportar beneficis i resultats positius, a més a més de ràpids. S’ha de considerar com una opció atractiva i un canal de promoció, la qual les agències de marketing online poden ajudar a elaborar. Aquestes empreses especialitzades s’encarreguen de construir una estratègia, a través d’una base de dades, que permet una acció directe al nostre públic objectiu i per a qualsevol tipus de negoci.

Fast Digital WS, experts en estratègies de marketing online, elaborem campanyes d’email marketing segons les teves necessitats.

Publicat el: 22 de gener de 2016Categories: Email Marketing, Marketing Online, Posicionament SEO

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.