La importància dels continguts de qualitat

Actualment trobem a la xarxa una gran quantitat de continguts, però això, evidentment, no vol dir que tots siguin de qualitat. Un contingut amb aquesta característica ens permet posicionar un lloc web entre els primers resultats en les cerques de buscadors com Google, generar tràfic al nostre blog o web i que els lectors possiblement hi tornin.

En els últims anys, en una societat totalment informatitzada i connectada, l’optimització de motors de cerca, el SEO, ha anat evolucionant. Ja no només ens limitem a omplir pàgines d’internet de contingut, sinó que aquests han de ser de qualitat.

Què és el contingut de qualitat?

Aquesta és una pregunta que moltes vegades ens podem fer, què es considera com a contingut de qualitat? A més a més d’aconseguir estar ben posicionats, és important que el contingut sigui interessant; aquestes poden ser algunes característiques per aconseguir-ho:

  1. Tenir la idea clara. Cal marcar quins objectius són els que volem complir amb els nostres continguts, a més de definir el públic objectiu a qui anirà dirigit.
  1. És interessant fer una recerca de les paraules clau (keywords) que més es busquen per internet, per a això comptem amb eines com Adwords. Amb això aconseguirem acostar-nos al que més es busca relacionat amb la nostra temàtica, a part que millorarem el posicionament.
  1. El títol és el més important, és el primer que es veu al fer una recerca i si crida l’atenció, segurament els lectors hi entraran.
  1. Els textos han d’estar ben redactats i estructurats. Organitzar en paràgrafs ens serveix per dividir les idees i ordenar en forma de piràmide invertida. Això significa començar pel més important i acabar amb el que menys rellevància pot tenir, és a dir, al començament s’ha de saber què estem llegint i contestar a les preguntes què, quan, on, qui i per què (les 5W per sigles en anglès). Tot seguit anirem desenvolupant les idees inicials.
  1. El text ha de ser llegible. Els tamanys, les tipografies, el to del text o els colors són clau perquè l’usuari se senti còmode llegint el nostre contingut.
  1. Mantenir la manera de redactar, que el blog o web tingui un sentit general. Si desordenem amb temes diferents i diferents línies que es desvien, segurament l’usuari es perdrà i no tornarà. És important definir una línia i una estratègia en quant als continguts.

Per què és important en l’estratègia de marketing online

Si produïm un contingut de qualitat, possiblement altres web ens enllacin, l’anomenat linkbuilding. Això significa més tràfic cap a les dues webs i millor posicionament als buscadors.

Es tracta d’un recurs cada vegada més important a l’hora de posicionar-nos, i del nostre contingut dependrà posar-nos per davant o quedar-nos enrere.

Publicat el: 15 de desembre de 2015Categories: Disseny i programació web, Google Adwords, Marketing Online, Posicionament SEO

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.