La importància de l’storytelling en una campanya de marketing

Un bon storytelling que encaixi amb la marca serà clau per aconseguir els objectius marcats

Quan creem una marca -sigui personal o d’empresa-, hem de tenir molt clar qui som i a on volem arribar. Ser vertader i transparent ens ajudarà a arribar allà on ens ho proposem. Quan es tracta d’una persona, els seus objectius solen ser diversos. Però quan parlem d’una empresa o una marca, l’objectiu principal sol ser sempre el mateix: augmentar el volum de negoci.

Així, és important saber qui som i a on volem arribar però, com ho fem? Les campanyes publicitàries i de marketing ens ajudaran a aconseguir-ho. Però no qualsevol campanya ens garanteix l’èxit. I és que, perquè una campanya de marca doni resultats, un bon storytelling serà fonamental.

Estrella Damm coneix la importància de l’storytelling i va saber crear un que l’ha portat a ser un dels encarregats de donar el tret de sortida a l’estiu

I, què és l’storytelling? La definició d’aquest mot podria ser ‘explicar una història’, i és aplicable a molts sectors i aspectes. Però, en aquest cas, ho aplicarem al món de la publicitat i el marketing online i offline.

Per definir-la, prendrem com a exemple l’storytelling d’Estrella Damm. La marca de cerveses, a l’estiu del 2009, va fer una campanya d’estiu on s’explicava una història d’amor a Formentera. L’expectació va ser tal que, any rere any, la marca ha anat presentant una de nova, donant tret de sortida a l’estiu.

Anunci d’Estrella Damm, estiu del 2009:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de privacitat.
I Accept

Hi ha alguns trets bàsics que s’han de tenir en compte a l’hora de crear l’storytelling d’una marca:

1. Ser fidel a la filosofia de la marca

Cada marca té una història i uns orígens des dels quals defensa uns valors i una filosofia. El millor storytelling per una marca serà aquell que segueixi els valors que defensa des d’un principi i que la defineixen.

En el cas d’Estrella Damm la filosofia és clara: gaudir de moments d’oci i dels amics. La sensació és que la marca de cervesa està present en els millors moments i formarà part dels records de cada un dels personatges

2. Segmentar el target

Definir quin públic és el destinatari de la marca o producte és un tret essencial que no es pot deixar escapar. I és que totes les marques i productes tenen un target concret, tot i que els agradaria arribar a tothom. Saber a qui ens dirigim ens ajudarà a arribar millor a ells i, per tant, tenir més possibilitats d’assolir els objectius marcats.

Estrella Damm, si més no en les campanyes d’estiu, el target al que volen arribar és, principalment a joves. Per aquest motiu els protagonistes solen ser joves vivint un estiu inoblidable.

Aquest va ser l’anunci del 2010:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de privacitat.
I Accept

3. Relacionar l’storytelling amb una activitat quotidiana

Per tal d’arribar al target al qual ens dirigim és important que aquest se senti identificat amb la història que s’explica. Per això, el millor és narrar una acció del dia a dia que pugui realitzar el públic destinatari.

La marca de cerveses, en totes les campanyes realitzades des del 2009, aposta per explicar històries d’estiu en què els seus protagonistes van a la platja, a festes, concerts, etc. Totes elles activitats que poden fer els joves durant la temporada estival.

4. Explicar una història

Com el seu nom indica, l’storytelling consisteix a explicar una història. Però no serveix qualsevol. La història ha de ser clara i fàcil de recordar. Ha de tenir una introducció, un nus i un desenllaç coherents i que arribin al target a què està destinada la campanya.

Estrella Damm ha entès aquest concepte a la perfecció. I és que els seus anuncis sempre són històries d’estiu. Dos o més personatges que es coneixen i viuen una història -sovint una història d’amor- plegats.

Com hem vist, Estrella Damm ha entès a la perfecció la importància de l’storytelling i l’ha sabut aprofitar per crear una imatge de marca, arribant al públic jove. El seu èxit ha arribat a ser tal que les últimes campanyes van ser protagonitzades per Dakota Johnson i Jean Reno. La d’aquest estiu 2017, serà protagonitzada per Peter Dinklage. Així, diversos artistes internacionals ja s’han unit a la febre de les campanyes Estrella Damm.

Recorda les campanyes d’Estrella Damm:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de privacitat.
I Accept

Com a agència de marketing online coneixem la importancia de l’storytelling i dissenyem campanyes a mida per a cada client. Necessites crear una imatge de marca? Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.