La importància del marketing online per les empreses

Una bona estratègia de marketing online per a empreses donarà més visibilitat i transcendència de marca

El marketing online -també conegut com a marketing 2.0- és la combinació de totes les noves tecnologies a la xarxa. Les empreses presents a Internet tenen més visibilitat i, per tant, més coneixement i transcendència de marca. Les empreses que fan ús del marketing online tenen un contacte més directe amb els seus clients potencials. El marketing 2.0 permet conèixer les necessitats i desitjos dels mateixos clients i, així, poder satisfer-les de primera mà i, de la mateixa manera, poder competir amb la resta d’empreses digitalitzades.

A través de les eines del marketing online es produeix una major efectivitat respecte a les estratègies corporatives. A més, permet el control i el monitoratge de les campanyes realitzades, podent així, analitzar el retorn de la inversió (ROI) efectuada. En funció de l’evolució de l’anàlisi de les estratègies de l’empresa, es poden adaptar sobre la marxa i adequar- les als canvis de comportament dels consumidors respecte a una campanya determinada.

marketing online per a empresesTot això produeix una millora en el desenvolupament de les accions de marketing online, ja que la correcció de les campanyes en el seu moment oportú pot produir un canvi directe en les accions dels clients potencials. Les campanyes de marketing online permeten una segmentació adequada a través de criteris sociodemogràfics, psicològics i a través del seu comportament habitual en Internet. Per exemple, a través de les cookies, les empreses reben una sèrie de dades personalitzades que emmagatzemen en les bases de dades per crear publicitat personalitzada en funció dels gustos i preferències dels usuaris.

Una vegada afermades les empreses, el marketing online permet ampliar la cobertura d’expansió a través de les seves eines a nous mercats, zones geogràfiques o fins i tot, ajudar a l’adquisició de terceres empreses. Els costos de les campanyes de Marketing Online són especialment menors en comparació als mitjans publicitaris tradicionals com la televisió, la ràdio o la premsa.

D’altra banda, no s’han d’oblidar els problemes tan greus que podria produir una mala gestió de les eines del marketing online com una mala administració de les comunicacions entre clients o entre empresa-client o, el que és pitjor, entre públic procedent de la competència que pot danyar la imatge de marca i, com a conseqüència, perjudicar de forma greu i directa el posicionament de la mateixa. A més, les fallades en els sistemes de seguretat poden desvetllar dades confidencials que poden posar en perill tot el treball de l’organització.

Xarxes socials per a empreses

Les xarxes socials són indispensables per a les empreses i formen gran part de l’èxit de les estratègies de marketing online.

  • Millor comunicació empresa-client. A través de les xarxes socials s’ofereix una imatge innovadora i es facilita la comunicació amb els clients. A través de missatges i opinions l’empresa pot entendre què pensen els usuaris de la marca.
  • Augmenta el tràfic al web. Un dels objectius principals de la bona gestió de les xarxes és conduir tràfic cap al web, on s’exposen els serveis i productes de l’empresa i, així, incrementar les vendes de la mateixa.
  • Els comentaris dels usuaris. A través dels missatges generats a les xarxes socials pels usuaris de productes i serveis es coneixen les fallades generades en les pròpies empreses que els directius no veuen.

Per tot això, fer un ús adequat de les xarxes socials per a empreses és indispensable per aconseguir tots els objectius i l’èxit de l’estratègia de màrqueting digital.

Estratègies SEO i SEM

Les estratègies SEO i SEM són indispensables en la gestió del marketing online.

  • SEO (Search Engine Optimization). Està format per la generació de contingut i l’optimització del web, factors que fan que aparegui en els primers resultats dels motors de recerca.
  • SEM (Search Engine Marketing). Són el conjunt d’accions de publicitat als motors de recerca i pàgines web. Aconsegueix donar visibilitat a la marca i als serveis i productes que ofereix.

Email marketing

Un altre factor indispensable a tenir en compte en les campanyes de màrqueting digital és l’email marketing. El principal objectiu d’aquesta acció és generar un sentiment de pertinença en els clients i, com a conseqüència, de compra.

En resum, el marketing online i les seves eines traspassen les fronteres del marketing tradicional. Les estratègies de marketing online busquen directament compradors en temps real. El nou marketing ajuda a incrementar la visibilitat online, analitza la seva eficàcia, genera missatges, emocions i, finalment, vendes.

A Fast Digital WS, agència de marketing online a Girona i Barcelona, creem  estratègies de marketing online efectives per a la teva empresa. Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.