Consells de Community Management: el calendari editorial

L’organització és fonamental per aconseguir els millors resultats. Al món del màrqueting digital s’aconsegueix amb el Calendari Editorial

En el dia a dia de qualsevol persona el calendari i l’agenda són bàsics per tenir un control de les activitats quotidianes. En Màrqueting Digital -i el Community Management en concret- l’organització també és fonamental per aconseguir la màxima rendibilitat. Entra en joc el Calendari Editorial.

La tasques que formen part d’una bona estratègia de Marketing Online seran diverses. Independentment que s’encarreguin d’elles una o més persones, serà totalment necessari portar un control i planejar-les amb certa antelació. En aquest post et parlarem del Calendari Editorial i els punts importants a tenir en compte per realitzar-lo.

El departament de Community Management i el de Màrqueting de Continguts -entre d’altres- hauran de fer servir el calendari editorial

Un calendari editorial funcional ha d’obtenir la màxima informació possible sobre el pla estratègic a xarxes socialspàgines web. Per això no pot faltar la següent informació:

1. Contingut

El contingut que es publica ha d’estar estudiat i perfectament detallat. Així es captarà la màxima atenció dels usuaris de la xarxa, especialment, la dels teus clients reals i potencials.

Els passos per crear contingut de qualitat els trobaràs en un dels nostres posts anteriors..

2. Canals de publicació

consejos-community-management

Cada Xarxa Social té una funció diferent en el món del Marketing Online. Unes estan pensades com a canal comunicatiu empresa-client. D’altres es fan servir per a la promoció de l’empresa i els seus productes.

Així, el contingut no serà el mateix per a tots els canals que disposi l’empresa. Serà necessari detallar en quins es publicarà la informació.

 

 

3. Format del contingut

Seguint el punt anterior, el contingut haurà d’estar adaptat a cada un d’ells per aconseguir el màxim impacte en la  teva comunitat.

Un cop especificat el canal o canals on vols que aparegui el contingut, sabràs el format en què has de realitzar-lo.

3. Data i hora de publicació

consejos-community-management-2Definir el dia i hora exactes en què es publicarà el contingut garantirà part de l’èxit de l’estratègia de màrqueting digital.

En el cas del Calendari Editorial, a més, entren en joc diferents factors quan es defineixen la data i hora de publicació. Cada xarxa social té el seu punt àlgid de trànsit a unes hores del dia determinades.Per això la publicació del contingut dependrà d’aquest fet.

Sovint el contingut té relació amb la data en què es publica o viceversa. Així, el dia també jugarà un paper important en la publicació dels posts.

A la nostra agència de màrqueting digital creiem en la importància del Calendari Editorial per aconseguir el millor servei de Community Management. Contacta amb nosaltres i dissenyarem la millor estratègia de Màrqueting Online adaptada a tu.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.