Els errors més freqüents a les xarxes socials

Publicar a l’excés i sense tenir en compte el target o les keywords, algunes de les equivocacions en social media i SEO

Estar a les xarxes socials no és suficient per guanyar visibilitat i fer-se un lloc als principals cercadors. Fa uns quants anys, quan les úniques empreses que tenien presència a Facebook i Twitter eren les grans marques i les Pimes (Petites i Mitjanes Empreses) amb perfils corporatius es comptaven amb els dits, potser. Avui dia, no. Per captar l’atenció dels internautes i connectar amb el teu públic objectiu és necessari una mica més. Cal estar, però estar bé. De res serveix disposar de comptes a cadascuna de les xarxes socials si, després, no s’actualitzen o, pitjor encara, si s’actualitzen amb contingut de poc interès pel nostre target.

En Fast Digital WS som conscients que les Pimes, en moltes ocasions, no disposen dels recursos humans o econòmics per elaborar una estratègia de màrqueting digital i dedicar temps tant a la creació de contingut de qualitat com a la gestió de les xarxes socials. Tampoc dels coneixements necessaris per fer-ho. Per això hem elaborat aquest petit llistat amb els errors més comuns a les xarxes socials. Es tracta de detectar-los per donar-los solució.

Autopromocionarse i utilitzar els social media com a tenda online són errors que es paguen car

  1. Compra, compra! Una cosa és donar a conèixer els productes, serveis i promocions de la teva empresa a plataformes com Facebook, Twitter o Instagram i una altra molt diferent, utilitzar-les com una extensió de la teva tenda online. Les persones segueixen a les marques per estar a dia de les seves novetats, però també per conèixer la seva filosofia d’empresa, les seves propostes. Per connectar amb els teus clients potencials cal donar-los una mica més que ofertes. Aquí radica el valor afegit.
  2. Publicar molt o, per contra, molt poc. Tan malament és compartir continguts a Facebook una vegada cada 15 dies que fer-ho 1o vegades al dia. La idea és que et recordin, però que ho facin de forma positiva. Publicar molt és vist com una intromissió.
  3. Hi ha algú aquí? No hi ha res que causi pitjor impressió en un client que ser ignorat per part d’una marca. No podem oblidar que una de les característiques de les xarxes socials –i també un dels seus beneficis – és poder interactuar amb el client final, conèixer-lo i, gràcies a aquest feed back, introduir millores tant en productes com en serveis. Si desaprofitem l’oportunitat d’interactuar amb el nostre públic objectiu no només estarem negant la possibilitat de millorar com a empresa, sinó que a més contribuirem a crear mala imatge.
  4. Errors ortogràfics. Igual de dolent és no contestar que fer-ho amb faltes d’ortografia. Una empresa no es pot permetre errors d’aquest calibre a les xarxes socials ni a la seva pàgina web.
  5. Continguts, adaptats al target i a la xarxa social. No ens cansarem de dir-ho: les publicacions del blog, igual que les de les xarxes socials, han de respondre a les necessitats del nostre públic objectiu, no només de la nostra empresa. Hem d’intentar oferir contingut d’interès als nostres clients potencials i fer-ho tenint en compte tant les keywords amb les quals volem posicionar-nos com les xarxes socials en què es troben els nostres potencials clients i les característiques de cadascuna d’aquestes plataformes. El perfil dels nostres seguidors a LinkedIn no és el mateix que a Facebook i, per tant, publicacions i llenguatge hauran de variar.
  6. Repetir? No, per favor. Un dels errors més freqüents és utilitzar el mateix text per a diferents xarxes socials. Encara que el contingut a publicar sigui el mateix, hem de variar la presentació.
  7. Els seguidors es guanyen, no es compren. Ho sabem: aconseguir seguidors no és una tasca fàcil ni ràpida i, en ocasions, un es pot sentir temptat a comprar nous “M’agrada” per Facebook, Twitter o Intagram. Gran error. A més de perdre diners i credibilitat, no guanyarem en rellevància. Un dels principals beneficis de tenir seguidors, a més dels Likes, és que aquests interactuen amb l’empresa, comparteixin publicacions i exerceixin d’ambaixadors de la marca.
  8. Sense estratègia no hi ha engagement. Una de les majors aspiracions de les marques és connectar amb el seu públic objectiu i fidelizar. Però, per arribar a això, és necessari comptar amb una estratègia que no només tingui les característiques del nostre target, sinó també la dels nostres competidors i la de les xarxes on tindrem presència.

Fast Digital WS és una agència especialitzada en màrqueting digital i social mitjana. Si necessites crear una estratègia de màrqueting digital adaptada a la teva empresa i a les característiques del teu públic objectiu i competència, et podem ajudar.

Publicat el: 29 de juny de 2016Categories: Gestió de xarxes socials, Posicionament SEO, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.