Dark Social, important en el marketing online

El Dark Social s’està convertint en un problema cada vegada més important per les marques.

Afecta al màrqueting online i a la manera com les empreses gestionen la informació de les visites i la comparteixen als dels seus llocs webs i xarxes socials.

Però, en què consisteix i quin efecte té?

El Dark Social són totes aquelles visites de procedència desconeguda que es realitzen al nostre lloc web. No és cap concepte nou, ja que se’n parla des del 2012, però el problema s’ha agreujat i continua en augment. Aquest fet és degut a l’increment d’aplicacions de missatgeria instantània com Whatsapp, ja que els usuaris comparteixen contingut web, com poden ser vídeos, articles, imatges o links.

Abans de l’aparició d’aquest tipus d’aplicacions, ja passava però en menys mesura i a través de mitjans ja més convencionals com el correu electrònic o l’SMS, cada vegada menys utilitzat.

A banda d’això, Google Analytics mostra aquest fenomen com a “trànsit directe”, malgrat que la majoria de vegades no és algú que hagi escrit la URL entera.

Segons els estudis que s’han realitzat sobre el Dark Social, l’efecte és tant gran que en alguns mercats com l’Europeu ha superat ja dos vegades xarxes socials com Facebook. I no és un fet concret. Segons un estudi de RadiumOne, s’estima que aproximadament tres quartes parts de la informació que es comparteix, es fa a través del Dark Social.

3

Tres quartes parts de la informació que es comparteix, es fa a través del Dark Social…

Però, per què té tanta importància que no en coneguem la procedència?

L’anàlisi del tràfic web és una part fonamental de l’Inbound Marketing ja que ens permet conèixer el nostre usuari en més profunditat i, per tant, saber els seus gustos, procedència i totes aquelles dades que ens poden ser útils per desenvolupar la nostra estratègia de màrqueting. Per les marques és decisiu, ja que aquests continguts tenen un pes importantíssim a l’hora de què el consumidor realitzi les seves compres. I per altra banda, els consumidors tendeixen a compartir molts més continguts en moments claus pel consum com pot ser el Black Friday, les rebaixes o la campanya de nadal.

Hi ha alguna solució per aquest problema?

No hi ha cap solució definitiva, però sí que es poden prendre mesures per poder fer una anàlisi més concreta.

Una bona utilització de les xarxes socials, un bon disseny web, sobretot tenint en compte els botons que faciliten als usuaris compartir informació a les xarxes socials i la bona utilització de les URLs, faciliten als usuaris el seguiment i compartir-les en xarxes socials. Una bona anàlisi del transit web també serà un molt bon aliat per la teva empresa. Si necessites ajuda per la teva empresa, contacta amb Fast Digital WS agència de Marketing Online a Girona i Barcelona.

Publicat el: 18 de novembre de 2016Categories: Gestió de xarxes socials, Marketing Online, Posicionament SEO, Social Media

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.