Com triar influencer per a marques

No tots els influencers serveixen per patrocinar un producte, per això has de triar l’adient 

Encara que a hores d’ara pràcticament tothom sap què és un influencer, aquí va una petita descripció. Un influencer és aquell usuari de xarxes socials que influencia a la resta pel que fa a moda, estil de vida, decoració… El volum de seguidors que té un influencer és tal, que qualsevol cosa que publiqui repercutirà d’una manera o altra.

Les empreses ràpidament han vist el partit que poden treure d’aquests usuaris. Per això, ja fa uns anys que s’han posat en marxa estratègies específiques en les xarxes socials col·laborant amb ells.

Però, com sabem quin influencer contractar per a la nostra marca? A continuació et detallem tot el que has de tenir en compte en triar un influencer que et representi.

 

1. El volum de seguidors importa, però el d’interaccions també

Com a agència de marketing onlineveiem que moltes empreses cauen en l’error de guiar-se només pel nombre de seguidors que té un influencer. Aquest pot ser un error. Cada vegada pren més rellevància el volum d’interaccions que reben els seus posts -comentaris i likes-.

Un usuari amb 1 milió de seguidors i una mitjana de 20.000 likes per post, no serea el millor influencer

Per això, el primer que has de fer és analitzar també les interaccions que obtenen en les publicacions. Un usuari amb 1 milió de seguidors i una mitjana de 20.000 likes als seus posts, no seria el millor influencer. Fins i tot pot ser que part dels seus seguidors siguin comprats.

2. Que encaixi amb el teu client potencial

com triar influencerTotes les marques i productes estan dirigits a un target concret. Els influencers també tenen un tipus de seguidors definit depenent de la seva edat i de l’estil de vida que mostren a les xarxes. Presta atenció a les característiques de cada influencer i els seus tipus de publicacions. Analitza els seus seguidors i descobreix si encaixen amb el teu públic potencial.

Vegem uns exemples. Fátima Cantó és una influencer de mares i pares de nens petits. Mostra el seu dia a dia amb els seus fills i les dificultats que això comporta. D’aquesta manera es fixen en ella marques que venen productes per a infants, per exemple. En canvi, Mery Turiel és seguida per centenars d’adolescents, de manera que col·labora amb marques de moda, maquillatge, decoració…

3. El pressupost importa

Tots els influencers cobren una quantitat de diners per cada post o col·laboració que fan amb els productes. Com més seguidors, més alt serà el pressupost. És important tenir en compte que una col·laboració en xarxes socials sol ser una estratègia que dóna resultats a llarg termini. Una col·laboració puntual amb un influencer no acostuma a ser molt efectiva. 

Així, si vols que l’estratègia funcioni, has de contractar més d’un post per part de l’influencer o definir el període de temps que vols que el teu producte es promocioni a les seves xarxes. Esbrina quin és el pressupost de l’influencer que més t’agrada i descobreix si està dins de les teves possibilitats.

4. Descobreix la credibilitat i repercussió de l’influencer

Seguint el punt 1 d’aquest post, es pot saber la credibilitat d’un influencer comprovant la relació entre el nombre de seguidors i la mitjana d’interaccions que té. A més -reobrint el segon punt- com més definit tingui el seu target, més creïble serà per als seus seguidors.

Perquè el post de l’influencer doni resultats ha de ser natural i evitar semblar un espot publicitari

És primordial que els seguidors de l’influencer vegin relació entre el que estan acostumats a conèixer per ell i el teu producte. Si creuen que el teu producte no encaixa amb l’influencer o no els interessa, la col·laboració està abocada al fracàs. Si alguna cosa s’ha d’evitar, és que la col·laboració sembli un espot publicitari.

A Fast Digital WS, agència de marketing online a Girona i Barcelona, creem  estratègies en xarxes socials efectives per a la teva empresa. Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.