Content marketing: claus per implementar-ho amb èxit

La qualitat, màxima del màrqueting de continguts

Encara que el concepte content marketing fa anys que pul·lula per la xarxa i és dogma en agències de comunicació i màrqueting del país, no tots són conscients de la importància que té incorporar aquesta estratègia de continguts al pla de màrqueting d’una empresa i, sobretot, què implica fer-ho. Encara són molts els que creuen que el content marketing es basa, exclusivament, a tenir un blog corporatiu i escriure en ell un o dos post a l’any. O, pitjor encara, els que creuen que consisteix a promocionar els seus productes i serveis a través del blog d’empresa. I no. La cosa no va per aquí.

El content marketing neix, justament, per trencar amb la forma en què les marques es dirigien al seu públic objectiu. Bàsicament perquè ni el context és el mateix avui que fa 20 anys ni els clients, òbviament, són iguals a l’era digital que a l’analògica. Vivim en un món globalitzat on marques nacionals i internacionals competeixen en un mateix espai, Internet, i, sobretot, on els ciutadans, cansats dels mateixos productes i serveis, busquen la diferència. Un panorama que ha fet necessari un canvi d’estratègia, abandonar el “compri ara” pel valor afegit. I, en aquest sentit, els continguts desenvolupen un paper clau

És necessari adaptar-se al nostre públic objectiu i a les característiques de cada plataforma social

Però, quines són les claus per implementar una estratègia de content marketing d’èxit? Aquests tips, encara que no són els únics, sí que són les més importants. Preneu nota.

  • Definir el target. Ja ho vam explicar quan vam parlar del blog corporatiu: no és el mateix que la nostra empresa es dediqui a la distribució de cotxes que ho faci a la venda de roba. Ni pels productes i serveis que ofereix ni pel públic al qual va dirigit. És necessari conèixer el target al qual ens dirigim per saber quins són els seus gustos i necessitats i poder elaborar, d’aquesta forma, una estratègia de continguts que s’adapti a la seva idiosincràsia. Als primers, possiblement, els interessarà saber com mantenir el seu vehicle en perfecte estat, quines apps sobre conducció poden trobar al mercat i on aconseguir la benzina més barata, mentre que els segons voldran saber què és tendència en moda, com combinar la roba o com vesteixen els famosos al nostre país.
  • Elaborar un calendari de continguts. Una vegada sapiguem quines característiques defineixen al nostre públic objectiu, haurem de centrar-nos a elaborar un calendari on especificarem tant la temàtica dels posts que publicarem al blog i xarxes socials com la seva periodicitat. No podem oblidar que per captar l’atenció del nostre target és necessari compartir continguts del seu interès, però també ser constants en la seva publicació i adaptar-los a les característiques de cada xarxa social. Els usuaris de LinkedIN no són els mateixos que els d’Instagram o SnapChat i la forma en què presentem els nostres continguts haurà de ser diferent.
  • Oferir continguts de qualitat. Per crear comunitat, generar tràfic i potenciar l’engagement, els nostres continguts han de ser de qualitat. Això implica escriure bé però, sobretot, aportar informació especialitzada i contrastada sobre els temes que hi tractem. Haurem de dedicar temps a buscar dades per poder elaborar els nostres textos i, molt especialment, a plasmar aquests coneixements de forma amena, clara i correcta. Els errors ortogràfics i gramaticals, així com els temes superficials, són imperdonables en content marketing. També, obviar el SEO en contingut. Tenir en compte les paraules claus amb les quals et vols posicionar i incloure-les al text és imprescindible.
  • Mesurar resultats i adaptar-nos a ells. Per connectar millor amb els nostres clients, hem d’escoltar-los. Quins continguts han aconseguit més likes i retweets? Quins han estat els més compartits i comentats? I què n’hi ha de les visites? Aquestes dades ens seran de molta utilitat a l’hora de plantejar nous textos i definir l’estratègia a seguir.

El contingut ha de ser de qualitat i tenir en compte el SEO

  • Ser coherents i molt pacients. Hem d’escoltar als nostres seguidors, però sense allunyar-nos de la nostra filosofia d’empresa. Potser el post que més visites ha acumulat és un que tracta dels cotxes més estranys del món, però volem que totes les nostres publicacions s’emmarquin dins aquest context? La idea és oferir contingut que ens agradi però que ens defineixi com a marca i, també, ser conscient que els resultats del content marketing es fan esperar.

En Fast Digital WS estem especialitzats en màrqueting digital i podem ajudar-te a implementar el content marketing en la teva empresa.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.