Com fer un bon ús de LinkedIn

LinkedIn permet augmentar la teva xarxa de contactes de professionals del teu mateix sector

LinkedIn és la xarxa social dels professionals per excel·lència. Ens ofereix molts beneficis en el món empresarial, sigui quin sigui el sector del qual formem part. La seva popularitat augmenta any rere any -més de 313 milions d’usuaris– i, amb ella, els beneficis que aporta.

Mantenir el contacte amb professionals del teu sector, crear contactes nous, buscar feina o treballadors per a la teva empresa … El ventall d’avantatges que proporciona formar part de LinkedIn és molt ampli. Però, per aprofitar-los, caldrà tenir un perfil el més perfecte possible.

A continuació et detallem alguns dels factors que no pots deixar escapar.

1. Fotografia de perfil i de portada

Mai has d’oblidar LinkedIn  és la xarxa social per a professionals. No és una comunitat d’oci, sinó que serveix per créixer professionalment. Com hem dit anteriorment, mitjançant LinkedIn també es pot buscar feina. Per això, has de plantejar-te el teu perfil en aquesta xarxa social com una mena de Curriculum Vitae online

D’aquesta manera, no pots deixar en segon pla les fotos de perfil i de portada. Aquestes seran les que donaran la primera impressió sobre tu a la resta d’usuaris. Per aconseguir donar la imatge d’un professional, evita utilitzar fotos de lleure -en un bar, una discoteca, de viatge familiar … -. Les millors imatges que pots utilitzar són aquelles que mostrin serietat i aportin confiança cap a la resta d’usuaris.

Però no només hauràs de tenir en compte el tipus de fotografia que utilitzes. Hi ha altres factors, com la mida de la imatge, que també jugaran un paper fonamental. Segueix sempre les recomanacions que et dóna la pròpia xarxa social i aconseguiràs donar la millor imatge.

2. Informació personal

bon us de LinkedInLes dades personals han d’estar visibles i ser fàcils de trobar. Sobretot si estàs buscant feina. Les empreses que et trobin voldran veure les dades de contacte a la primera. Si no és així, buscaran un nou candidat.

Completa tots els camps quan descriguis la teva experiència professional. A més, en la descripció de tots els teus treballs, utilitza paraules clau del teu sector perquè et trobin millor.

Finalment, assegura’t que tota la informació està actualitzada i al dia. Si una empresa s’interessa per tu, haurà de saber què estàs fent o què és l’últim que has fet. Com més actualitzada estigui, més actiu seràs per a la resta d’usuaris de LinkedIn.

 

3. Publicacions de qualitat i constants

Igual que passa amb les fotografies, els enllaços que comparteixis i les publicacions que facis en el teu perfil determinaran els teus interessos i la teva visió del sector professional. Per això, hauràs de ser molt curós amb la informació que publiques.

La informació que comparteixis pot ser personal -quan assisteixis a congressos o el teu dinar amb un client– o professional -com notícies sobre el teu sector-. Les dues han d’estar enfocades a la imatge que vols donar. Per això s’han d’analitzar i concretar totes i cadascuna de les accions que facis en aquesta xarxa social.

Recorda que LinkedIn és una espècie de Currículum online. Fins i tot podria ser una prèvia a una entrevista de treball. D’aquesta manera, no publiquis a LinkedIn tot allò que no desvetllaries en una entrevista de treball.

Comentar, recomanar i compartir publicacions donarà major visibilitat al teu perfil de LinkedIn

4. Interacció amb els contactes

De la mateixa manera que passa en altres xarxes socials com Facebook o Instagram, els perfils més actius són els que obtenen major visibilitat. I aquest fet no només se centra en la publicació constant de continguts.

Comentar, recomanar i compartir publicacions dels teus contactes ajudarà a que et vegin altres usuaris de LikedIn i que es puguin interessar pel teu perfil. Aconseguir visibilitat augmentarà la teva llista de contactes i, amb ella, les teves possibilitats de créixer professionalment.

5. Pertànyer a grups del teu sector

grup de professionals linkedinFinalment, LinkedIn dóna l’oportunitat de pertànyer a grups del teu sector professional. És a dir, els contactes que en formen part i la informació que es publica girarà entorn a la teva professió.

D’aquesta manera, un grup dirigit al marketing online estarà format per community managers, experts en SEO, experts en estratègia de marketing digital, etc. Com més grups pertanyis, major xarxa de contactes i visibilitat en el sector.

Gestionar les xarxes socials no és tasca fàcil. Però es complica quan es tracta d’utilitzar-les per a fins professionals. En el cas de LinkedIn, a més, totes les accions que es duen a terme té una fi professional. Per això, l’ús que fem del nostre perfil en aquesta xarxa serà determinant per definir la nostra imatge en el sector del qual formem part.

Necessites ajuda amb les teves xarxes socials corporatives? L’equip de Community Management de Fast Digital WS aconseguirà complir tots els teus objectius. T’ajudem?

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.