Anàlisi de resultats d’una estratègia online

Quan duem a terme una estratègia de marketing online hem de saber si aquesta campanya ens està donant resultats, o si aquests són positius per la nostra marca, producte o servei, o per contra són negatius i ens està perjudicant.

Per millorar el rendiment de la nostra empresa hem de dedicar temps a l’anàlisi i mesura del comportament dels usuaris a les xarxes socials, resultats de l’estratègia SEO o SEM, o qualsevol projecte que emprenem dins una campanya.

Quan parlem d’analítica web i medició de resultats ens referim als KPI (Indicador Clau de Rendiment o Key Performance Indicators per les seves sigles en anglès). Les agències de marketing online estan a l’ordre del dia en aquest aspecte, ja que hauran de demostrar als clients que l’estratègia que han elaborat obté resultats.

Aspectes a tenir en compte a l’hora d’analitzar els resultats

  • Definir els objectius dels anàlisis: es tracta de definir els objectius que es volen mesurar, número de visites del lloc web, d’on provenen aquestes visites, el comportament dels usuaris, preferències que tenen, etc, es pot analitzar pràcticament tot amb les eines de les que disposem.
  • Saber què i quan medim: no és el mateix una campanya nadalenca que una campanya durant un mes normal, i no és el mateix analitzar la campanya d’un producte que d’un altre. Per tant, es necessita definir bé què s’està analitzant per saber si els resultats son idonis segons què i quan es promociona.
  • Separar la qualitat de la quantitat: no sempre quantitat significa qualitat, per exemple, per moltes visites que tinguem a la web si no compren, se subscriuen o interactuen segons quin sigui el nostre objectiu, segurament no s’està complint la meta de la nostra campanya.
  • Extracció de conclusions i millores: és positiu extraure les conclusions de l’anàlisi per així veure quins aspectes podem millorar.

Què podem mesurar segons la nostra campanya

  • Posicionament web: el tràfic que prové de buscadors, és a dir, si l’estratègia SEO està funcionant. Podem medir el percentatge de visites que provenen d’aquest mitjà i a més si s’ha comprat, subscrit, etc.
  • Xarxes socials: en social media es poden medir varis aspectes com el creixement de seguidors o fans; quants clics es fan als nostres enllaços, això ens ajudarà a saber si el que publiquem és rellevant, i també la quantitat de publicacions compartides ja que ens pot fer incrementar el número de seguidors; medir cada quan publiquem per generar una estadística.
  • Email Marketing: amb una campanya a través de correu electrònic podem mesurar la taxa d’entrega, la quantitat d’emails arriben a la safata d’entrada del client; també podem medir quants correus s’obren; una vegada han obert l’email podem analitzar els clics que s’han fet a través del missatges, fins i tot quantes ventes, subscripcions, etc. s’han generat, això ens indicarà el nivell d’interès.
  • Continguts: es pot analitzar quin contingut genera més interès de les nostres publicacions per exemple del blog. A més, podem saber d’on provenen les visites i així adequar-nos millor al target. El temps que passa un usuari a la nostra web, els comentaris que es fan o el número de vegades que s’ha compartit, ens ajudarà a saber si el nostre contingut és de qualitat i interessant.

Avui en dia, degut a l’avanç d’Internet i el marketing online, existeixen multitud d’eines que ens ajuden a mesurar els resultats de la nostra web, blog, xarxes socials, etc. En definitiva, és necessari un anàlisi de resultats una vegada hem engegat una estratègia de marketing online i poder veure el nivell de retorn de la inversió.

A Fast Digital WS treballem per elaborar estratègies de marketing digital i analitzem els resultats.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.