5 beneficis de la digitalizació d’una empresa

La digitalització aporta diferents beneficis a les empreses, entre ells, un augment del volum de vendes

La digitalització està cada vegada més present en aspectes del dia a dia. Des de les compres fins a les relacions socials es duen a terme mitjançant les diferents vies digitals. Les relacions laborals no són una excepció. Les empreses cada vegada són més conscient d’això i decideixen digitalitzar els seus serveis.

Segons un estudi realitzat per Fujitsu l’any passat a 600 responsables d’empresa europees, el 90% d’ells considera primordial la digitalització de les empreses. Aquest estudi també conclou que el 68% de les organitzacions espanyoles necessiten un partner estratègic per aconseguir arribar a la transformació digital de la seva empresa. L’estudi d’aquest any va més enllà, determinant que “el 40% de les empreses espanyoles no existiran en la seva forma actual el 2021″. Tot i així, encara hi ha negocis que es resisteixen al canvi.

Per la importància de la digitalització i pensant en aquests empresaris que la subestimen, a continuació detallem alguns dels seus beneficis.


1. Millora l’experiència dels teus clients

experiencia clientes online

Els clients tenen múltiples ofertes a la seva demanda. Per això, sempre triaran el que els ofereix la millor experiència de compra. La digitalització no només permeten oferir el teu producte o servei les 24 hores dels 365 dies de l’any. També t’obre als teus clients mitjançant una comunicació més directa i personalitzada. Un dels factors que més valoren.


Però la millora en la comunicació no és l’únic component determinant. Aconseguir una experiència òptima en la recerca i selecció del producte que busquen, també marcarà la diferència. Per exemple, una pàgina web més ràpida que una altra en la seva càrrega decantarà la balança del client a favor seu.

2. Atreu i reté el talentla digitalizacion atrae a los millennials

La digitalització de la teva empresa millora la seva imatge i reputació online. Aquest fet no només el valoren els clients, sinó també els professionals del mateix sector o relacions. Per això, aquests últims se sentiran atrets per la teva empresa, augmentarà el talent en ella i generarà una millor reputació online.

A més, és important no deixar de banda la generació MillennialAquesta, en pocs anys, ha passat a representar més de la meitat de la força laboral a escala mundial. Els millennials es caracteritzen per estimar els canvis constants i lluitar pels seus propis interessos, de manera que no es comprometen amb res ni ningú a llarg termini.

3. Augmenta la productivitat

Un altre avantatge d’aquesta transformació és l’agilització en els processos laborals: detectar problemes, trobar solucions i dur-les a terme. La digitalització permet prendre totes decisions i dur-les a terme de manera més ràpida. De fet, les enquestes demostren que un el nivell de satisfacció i eficiència en els treballadors que s’han incorporat eines digitals ha augmentat en un 39%.

Tot això, juntament amb la millora en l’atenció amb el client, augmenta la productivitat de l’empresa. Al seu torn es tradueix en un augment del volum de negoci i, per tant, un increment en els ingressos. De tot això parlem a continuació.

El 46% de les empreses enquestades per Fujitsu va determinar que la digitalització ha millorat la seva capacitat de resposta

4. Augmenta el volum de negoci

Fem un breu resum del que s’ha explicat fins al moment. Arribar als clients millorarà la teva reputació online i, aquesta, atreurà als professionals més talentosos del sector. Al seu voltant, ells aconseguiran millorar l’experiència que ofereix la teva empresa als usuaris, arribant cada vegada a més client potencials.

Aquest cercle que sembla no tenir fi és un dels factors clau per augmentar la productivitat del teu negoci. I, actualment, la manera d’aconseguir-ho és mitjançant la digitalització de les empreses.

5. Adaptació als canvis del mercat

Ens trobem davant d’una etapa on un dels principals protagonistes és el canvi constant. Independentment del sector empresarial del qual formes parts, el mercat exigeix ​​canvis constants.

Reprenguem l’estudi de Fujitsu. Aquest conclou que el 46% dels enquestats determinen que l’aplicació de la digitalització al seu treball ha millorat la seva capacitat de resposta davant els canvis que se’ls presenten. I és que les tecnologies, cada vegada més desenvolupades, permeten millorar l’adaptació de les empreses als canvis.

Així, la digitalització empresarial és una transformació que no pots deixar escapar. T’ajudarà a destarcar-te de la competència i marcar la diferència. Seràs un referent tant per als teus clients com per a futurs empleats altament formats.

Necessites ajuda en la digitalització de la teva empresa? Els experts de la nostra agència de màrqueting digital t’ajudaran a aconseguir-ho, augmentant el teu volum de negoci. Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.