4 aliats a Instagram per a empreses

Instagram és una xarxa social en alça i, cada vegada més, una gran aliada de les empreses

Des de fa un temps, Instagram s’està consolidant com la xarxa social més utilitzada. Actualment compta amb 700 milions d’usuaris actius, el que es tradueix en milions de clients potencials per a les empreses. Així, Instagram s’ha convertit en una finestra d’oportunitats per a les marques. De totes maneres, no totes elles tenen l’èxit assegurat en aquesta xarxa social.

Com succeeix amb qualsevol xarxa en què es vol donar un ús comercial, el perfil empresarial d’Instagram del teu negoci haurà de ser gestionat de la manera més professional possible. Si no és així, el més probable és que no obtinguis els beneficis desitjats.

A continuació detallarem en què es diferencien un perfil empresarial d’un perfil personal, les característiques a tenir en compte i els beneficis que proporciona a l’empresa i marca.

El perfil

A part del tipus de publicacions -de la qual cosa parlarem més endavant- i la interacció amb els seguidors hi ha un factor clar que diferencia un perfil personal d’un perfil d’empresa. Parlem dels botons de contacte.
No saps de què t’estem parlant? Són aquells tres botons -trucar, correu electrònic i com arribar- que apareixen sota la biografia d’un perfil empresarial. Aquests faciliten el contacte de l’usuari amb l’empresa i la doten de major credibilitat i professionalitat.

aliados instagram para empresasPublicacions

Per obtenir la màxima rendibilitat amb aquesta Instagram, no n’hi ha prou amb publicar regularment qualsevol post. De fet, això és aplicable a totes les xarxes socials quan se’ls vol donar un ús professional.
S’han de seguir diferents paràmetres d’acord amb la marca, el producte i el seu target. Instagram és la xarxa social de les imatges, així que aquestes seran les que captaran tota l’atenció dels usuaris. Per això és important que siguin fotografies de qualitat, originals i pròpies i que siguin d’interès per als teus clients en potència.

Publicitat

Mark Zuckerberg, com a bon visionari pel que fa a xarxes socials, ràpidament va veure l’interès de les marques per Instagram. Així que no va trigar molt de temps a reaccionar i implementar publicitat en ella. En 2014, la publicitat a Instagram ja era un fet.

Tot i que, com succeeix quan s’apliquen canvis a les xarxes socials, no va ser bon acollit pel públic, la veritat és que és una gran oportunitat per a les empreses. La publicitat apareix com si fos un post més a la secció de notícies dels usuaris. Així, és un tipus de campanya poc agressiva però que fa efecte. Aporta major visibilitat de la teva marca a usuaris potencials.

Influencers

influencer para empresas

Els influencers, aquesta nova categoria d’usuaris que s’han convertit en els millors aliats de les marques per promocionar-se. Amb centenars de milers de seguidors i interaccions en les seves publicacions, els influencers són aquells que causen tendència. Com el seu nom indica, són els que influencien a la resta.

En el cas dels influencers d’Instagram -o instagramers– la seva popularitat es deu a un estil de vida concret que mostren a les seves publicacions. Ràpidament les marques han vist la connexió que tenen amb la resta d’usuaris i com aquests imiten cada pas que donen els instagramers.

Una o diverses publicacions d’un influencer amb el producte d’una marca no només li dóna visibilitat i millora la seva reputació online, sinó que, al seu torn, augmenta el volum de negoci de l’empresa.

 

Aquests només són alguns dels motius pels quals Instagram és un bon aliat per a les empreses. Però compte! És bàsic que, abans de començar la teva aventura en ella, valoris si el teu producte pot interessar als usuaris. O si pots dedicar-li el temps i recursos necessaris per aconseguir un perfil d’empresa adequat. Més endavant us explicarem altres claus sobre aquesta xarxa social que puja com l’escuma.

A la nostra agència de marketing digital a Girona i Barcelona som experts en gestió de xarxes socials. Necessites assessorament? Contacta’ns!

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.