Com fer màrqueting a Pinterest i triomfar

Els seus 100 milions d’usuaris actius la converteixen en una potent eina de màrqueting i promoció per a la teva empresa

No fa molt de temps vam parlar del poder de les imatges i de xarxes socials com Pinterest en màrqueting digital. Avui ho fem de la importància de saber utilitzar-les per aconseguir millorar el posicionament de la nostra web i, per què no, crear engagement i augmentar les nostres vendes. Perquè, com us podreu imaginar, a més d’estar, les marques han de saber estar. De res serveix obrir un compte en Pinterest si, després, no s’omple de contingut o no s’aprofiten al màxim les eines que disposa per construir imatge de marca i generar tràfic a la nostra web.

I encara que Pinterest –com tot el que té a veure amb el Social Mitjana- està en continu moviment i canvi, en Fast Digital WS us donem les claus per treure-li el màxim partit. Us assegurem que tots els esforços es veuran recompensats: amb més de 100 milions d’usuaris actius i amb pins que enllacen directament a la web, aquesta plataforma és una de les més propícies a generar visites a la site i al fet que aquestes es converteixin en compra.

  • Defineix els teus objectius. No us estem descobrint res nou. Pinterest, com Facebook, Twitter o Instagram, ha d’estar integrat dins de l’Estratègia de Màrqueting Digital de la teva empresa. És necessari definir els nostres objectius, fins i tot, abans d’obrir un compte en aquesta xarxa social per no donar pals de cec i esprémer al màxim les possibilitats que confereix Pinterest. Saber a qui ens dirigim, quin contingut compartirem i com ho estructurarem és bàsic.
  • Crea pins atractius, que inspirin. Malgrat que dia a dia augmenten els usuaris d’aquesta xarxa social, no són tants els que la nodreixen de continguts. Més del 70% de les imatges que circulen per Pinterest són repins, és a dir, pins compartits. Així que… si cuides el disseny de les teves imatges, les acompanyes del teu logotip d’empresa, utilitzes les descripcions i hashtags adequats i les enllaces a la teva web, la possibilitat que les teves imatges arribin a un gran nombre de públic augmenten. També, és clar, les de generar tràfic a la teva site o e-commerce i que aquestes visites es transformin en compra.

Més del 70% de les imatges que circulen a Pinterest són repins

  • Organitza els teus taulers, cuida la teva portada. Igual d’important és cuidar la imatge de les teves fotografies que dels teus taulers i portada. Uns i d’alters han de respondre a una estratègia de màrqueting digital, dissenyada sobre la base dels objectius de l’empresa i tenint en compte tant el target de la marca com les característiques dels usuaris de la xarxa i les keywords amb les quals busques posicionar-te. Els taulers, així com les descripcions i hashtags que utilitzes per donar-los a conèixer, t’ajuden a categoritzar les imatges que comparteixes i a atreure a més gent a la teva comunitat. I no només això: et seran molt útils per reforçar la teva imatge de marca i diferenciar-te de la teva competència. És important situar els taulers relacionats amb la marca en les primeres posicions. D’aquesta forma tindran més visibilitat i captaran més l’atenció dels nostres seguidors. Aquests serviran d’aparador per als nostres productes, eslògans, campanyes, estils de vida…. A més dels taulers aparador, és necessari crear uns altres on tinguin cabuda imatges i propostes de comptes a les quals seguim. No podem oblidar que Pinterest és una xarxa social, no un catàleg promocional de la nostra marca. Compartir fotografies que ens inspirin és igual d’important que ser inspiració.

Els taulers de grup augmenten les sinergies entre marques i seguidors

  • Crea taulers de grup. Els taulers de grup són aquells que permeten als teus seguidors publicar imatges en el teu mur. Tenir-los i participar en d’altres aliens al teu, et dóna la possibilitat de donar-te a conèixer i crear sinergies amb el teu públic objectiu.
  • Botó de Pinterest. És important agregar el botó Pin it al teu web per donar l’opció que les teves imatges es comparteixin i augmentar el tràfic a aquesta xarxa social.

En Fast Digital W, com a agència de comunicació i màrqueting, estem especialitzats xarxes socials com Pinterest i podem ajudar-te a implementar-la la teva estratègia de màrqueting online.

T’interessa el que t’hem explicat?
Contacta amb Fast Digital!

Gràcies pel teu missatge. S'ha enviat.
S'ha produït un error en intentar enviar el vostre missatge. Siusplau, intenta-ho més tard.